Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Potulky Raxom - Preiner Wand a Karl Ludwig Haus

Diskusná téma K článku: Potulky Raxom - Preiner Wand a Karl Ludwig Haus

Zo stredu týždňa mi z môjho výletu na Nockalmstrasse ostala desaťdňová diaľničná známka, ktorú by bola škoda nevyužiť. Kontrolujem preto počasie a v piatok sa dohodujem s manželom, kam by sme zobrali to naše takmer 8-ročné, horami okúzlené dieťa. Aj keď sa opäť pohrávam s myšlienkou roklín okolo Oetscheru, vyhráva to nakoniec Rax. Variantov je niekoľko, ktorý z nich zvolíme, sa rozhodneme až na mieste. Ešte v piatok rezervujem lístky na lanovku so zjazdom o 18:00 a doma balím veci, aby sme sa ráno nezdržiavali.

Kofoluska

Áno, viem, že na Rax sa dá ísť aj bez lanovky. Možno raz, keď bude syn väčší, to skúsime. Nateraz som bola rada, že tých tisíc výškových zvládol po plošine ako takej. :) Bismarksteig zrejme po Tvojej poznámke odskúšame, keď to moje kamzíča bez problémov dalo štvrtú časť Garnitzenklamm. :)

Martin knor

Rax je nahorna plosina a zaujimave su najma vystupy na nu, ked sa ide pomedzi bizarne brala. O to ste lanovkou prisli. Pri vystupe zo sedla Preiner Gscheid je prevysenie na najvyssi bod Raxu asi 1000 m a nemusite ist ziadnou feratou. Pri vystupe z inych stran je prevysenie o volaco vyssie.

Bismarck Steig je nenarocna ferata, no syn sa na nej istil. Ja som sa neistil a moc som sa nepozeral pod nohy, takze som stupil do prazdna. Keby som nemachol rukou nad hlavou a nezachytil skobu, tak sa po gulatych kamienkoch skotulam poriadne hlboko. Urobili ste dobre, ze ste isli cez kopec.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma