Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Litovska osada a tury z nej

Diskusná téma Litovska osada a tury z nej

Ahojte, idem na vikend do liptovskej osady, poradite mi ake tury sa oplatia odtial? nemusia byt priamo Z obce, mam auto viem sa presunut...dakujem.

Michalkosvk

chalani Krížnej sa vyhnem, tu som minule absolvoval zo Starych hor, cez Turecku a naspat cez Majerovu skalu do Starych hor....hold som si nepozrel vsrtevnice predtym a ta zjazdovka na ktiznu bola v 36 stupnovych horucavach dost zaberak, ale tie vyhlady stali za to :)

Chan_dedin

Z Osady vedie aj zelená na Malý Zvolen. Odtiaľ sa dá ísť na Zvolen. Potom smer Šturec, Krížna alebo dolu na Donovaly.

Martin63

Tam si pamätam tri exportné trasy ktoré môžem odporučiť:

  1. Ranným autobusom z LO do Korytnice, odtiaľ cez kúpele, Hiadeľské sedlo, Prašivu, Malú Veľkú Chochuľu do sedla pod Skalkou, do Liptovskej Lúžnej. Odtiaľ autobusom alebo stopom alebo pešo je to späť do LO kúsok.

  2. Autom do Vyšnej Revúcej, cez Suchú dolinu do Rybovského sedla, Krížna, hrebeň V.Fatry, Ploská, Vyšná REvúca (ak stíhaš pit stop na Borišove stojí za to)

  3. Autom do Liptovskej Lúžnej a po červenej na Salatín a späť.

Michalkosvk

@Tomka, super dakujem ti velmi pekne z tohto nieco vyberiem urcite...asi Ten Borišov, to mi pride take zname co som aj videl v inych skupinach ze spominaju :)

Tomka

Priamo z L. Osady len taká krátka chuťovka, vyhliadka Žiar. Domáci tam majú vybudovaný miestny chodníček s lavičkami. Odporúčam.
Z L. Revúc sa dajú spraviť pekné zokruhované túry na Rakytov, Ploskú, Chatu pod Borišovom, Krížnu. Stačí otvoriť mapu a vybrať si.
Z Revúc sa ide aj na feratu Dve veže.
Autom sa dá vyviezť na Magurku a odtiaľ spraviť časť hrebeňa NT - Latiborská hoľa, Ďurková, Chabenec. O všetkých sa dá dočítať aj na Hikingu.
Z L. Lúžnej Salatín, z Podsuchej Brankov, z Korytnice Veľká Chochuľa.
Tu sa však treba vrátiť tou istou trasou k autu, alebo si zistiť autobusové spoje.:)

Michalkosvk

tak hlavne celodnovky urcite, a keby boli nejake okruhy a samozrejme vyhlady, retazy a skoby enrobia problem ani prevysenie

Tomka

Stačí dať do Vyhľadávania heslo Liptovská Osada a vyhodí Ti to desiatky túr. Stačí si len vybrať.:)
Prípadne treba bližšie požiadavky - krátka, či dlhá túra, výškové prevýšenie a pod.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov