Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Plieška, Tlstá hora a Vtáčnik z Hrboltovej do Černovej

Diskusná téma K článku: Plieška, Tlstá hora a Vtáčnik z Hrboltovej do Černovej

Okrajové partie Veľkej Fatry mám veľmi rada. Okrem vychytených rekreačných stredísk tu človek väčšinou nestretne ani živáčika. Ideálne sú časti mimo NP, kde sa dá chodiť aj mimo značených chodníkov. Aj tak nikdy nepochopím, prečo obyčajný človek nemôže v národnom parku chodiť po neznačených cestách a chodníkoch a pritom si po nich veselo jazdia na autách lesníci, ochranári či poľovníci. Žeby moje dve nohy boli nebezpečnejšie pre prírodu ako štyri kolesá, splodiny z výfukov či olej vytekajúci z vozidiel?

Adushka

Tak sme sa na Pliešku dostali teraz po Vianociach, nakoniec predsa len bez detí.. a vlastne sme išli takmer identickú trasu, len sme začínali aj končili v Čutkovskej doline. Snehu je málo túto zimu, ale aspoň sa ľahko kráčalo. Vďaka Danka ešte raz za článok! :)

Martin knor

Fiha, z tejto trasy som nepresiel ani meter. A to patri Velka Fatra medzi moje najoblubenejsie pohoria :-). Tusim som v minulosti uvazoval, ze cast prejdem na snezniciach, ale posledne zimy mi to akosi nevychadza.

Daulagiri

Veľmi dobrý inšpiratívny článok, kedysi dááávno som šiel tou červenou popod Vtáčnik, ale nic moc to nebolo. No už veľmi dlho mám vyhliadnuté to bralo na Vtáčniku aj tie útulne pod ním, takže vďaka že si mi to týmto článkom pripomenula. Ten hrebienok medzi Plieškou a Tlstou horou tiež vyzerá fajne. Celkovo túto časť VF mám pochodenú menej a budem to musieť napraviť.

Adushka

Vďaka za článok, Danka, Pliešku mám už dlho v merku, lebo tam je keška, ale s deťmi sa mi to ešte zdalo veľa.. po tomto lete, keď Dituška zvládla pekné výstupy, si už možno trúfneme :)

Adina

Vtáčnik sme robili v zime. Moc sa mi páčilo. Pliešky sa mi páčia v tvojom opise. Určite pôjdem pozrieť. Tie výhľady vyzerajú ozaj zaujímavé.

Matobee

Danka tradične príjemný článok s rôznymi zaujímavosťami aj mimo značkovaných trás.

Ak sa do tejto oblasti niekedy vydám Pliešku rozhodne neobídem. Výhľad aj úzky hrebienok vyzerajú lákavo.

Vtáčnik som si aj ja minulý rok tiež prešiel dôkladnejšie. Veľmi sa mi tam páčilo a tiež na Kalisku, ktoré ste vy obišli. Spomínam si na množstvo poprevracaných skál od medveďov a krásny výhľad na Ružomberok z lúčnej časti pod vrcholom Vtáčnika. Zaujímalo ma preskúmať aj objekty (senníky, kolibky alebo ich zvyšky) na mape pod vrcholom, ktoré ste navštívili vy pri zostupe z Vtáčnika. Na to mi už nezostal čas.
Ďakujem za objasnenie „záhad“ a objavenie „útulne“.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov