Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nová ferrata cez Priečne sedlo v Tatrách

Lenkasyrovatkova

Len by Paulinyi nemusel toľkokrát spomínať, že štartuje o jedenástej zo Smokovca a síce odporúča skorší štart - ale kvôli davom turistov... trochu pokory voči horám, aspoň na videu by nezaškodilo. Inakšie sa mi jeho videá páčia.

Substance242

Patrik Paulinyi, 1.9.2021
Ferrata Priečne sedlo // Z malej Studenej doliny do Veľkej Studenej doliny
youtu.be/E2eaElJqjHM

(aj iné jeho videá ako napríklad SNP sú fajn, dokonca aj pre mňa ktorému väčšina "youtuberov" lezie na nervy heh)

Fangorn

Treba poďakovať, správe tanapu p. Majovi a inšpekcii životného prostredia ze to dopadlo takto. Aká krajina, taka ferata v Tatrách. Keď majú páky v rukách ochranári, vyzerá to presne takto a možno bude aj horsie. Lepšie by bolo žiadna ferata ako toto, v tomto sa s predsedom KST asi nezhodnem ale asi bolo treba minúť dotáciu na stavbu feraty.

Bikozzz

Rád chodím na ferraty, a je mi ľúto, že v našich domovských Tatrách nie sú, a musíme sa za nimi trepať do Álp. Ale toto "dielo" je podľa môjho názoru úplný nezmysel. Vybudovať ferratu nad dvomi už existujúcimi líniami reťazí, bez využitia prirodzenej členitosti skaly a s použitím množstva oceľových kramlí, to už je len "počin hodný obdivu". Tri paralelné cesty z Malej Studenej doliny do jedného sedla sú pre mňa nepochopiteľné. Celkom zbytočná a nasilu postavená ferrata.

Jjjjjj

Urcite sme sli po tej istej :)
Pustit tam tri kamene kde je najmensi ako melon to hranici s pokusom o vrazdu alebo o totalnej neschopnosti/bezohladnosti tych feratistov. V kazdom pripade stavat feratu nad beznym chodnikom je zly napad.

Michal Legutký

Išiel som v sobotu 28.8. smerom z Veľkej Studenej doliny. V nástupe do suťovej časti som stretol troch feratistov už dole a ďalší traja boli ešte na ferate. Za ten čas, ako som sa dostal z dosahu feraty, spustili feratisti štyri kamene, najmenší veľkosti melónu, bez toho aby aspoň zakričali, že kameň... Neviem, možno išli po nejakej inej ferate ako jjjjjjj ale ohrozili mňa a aj tých čo práve z feraty práve zišli. Okrem toho potom ako som prešiel na stranu Malej Studenej doliny to bola veľká show. Snáď len 1/3 feratistov mala aspoň helmu. Ostatní to brali asi ako preliezačky. Mám z toho trochu rozpačitý dojem.

Jjjjjj

Zo strany Malej studenej doliny je to velmi diskutabilne az nezmyselne. Len aby nejaka ferrata bola. Ale na strane Velkej studenej je lano na celkom pevnej skale vyborna vec. Vyrazne ulahcuje, urychluje a najma zvysuje bezpecnost zostupu. V porovnani s drobcenim po zvetranom sutovom "starom" chodniku. Vlastna skusenost, pri zostupe som 12.8. siel po sutovisku, 22.8. som vyuzil nove lano.

Peter61
pán inštruktor, čo keby ste sa vyjadrovali úctivejšie na adresu návštevníkov TANAPu ? -)))))))))))))))))
Bazin

bulat, presne ako hovoris taka autostrada-ceprostrada rovno nad hlavami, nic mooooc

Bulat

Neviem ako je presne vedená ferata- zrejme po kompaktnej skale. ALE- príde mi trošku nezmyselné, možno i nebezpečné, že feratista v prilbe a vo výstroji ide ponad hlavy bežných turistov, ktorí žiadne prilby v drvivej vačšine nemajú.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov