Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Opusteným juhom Veporských a Stolických vrchov

Diskusná téma K článku: Opusteným juhom Veporských a Stolických vrchov

V strede leta som sa zúčastnil na brigáde, v rámci ktorej sme s Hikingáčmi opravili jednu menej známu kolibku nad dedinou Hiadeľ. Neplánovane sme to stihli za jeden deň a preto sa mi naskytli dva dni voľna. Mal som v pláne navštíviť Malú Fatru, ale na Grandhoteli Partyzán som ďalší krát spať nechcel. Rozpačité počasie s početnými zrážkami a búrkami nebolo vhodné na spánok pod hviezdami.

Martin knor

Uf, tusim si mi to pred casom spominala :-? . Snad si to uz zapamatam.

Matobee

Martin Knor a Tomka ďakujem vám za reakcie.

Presne, pohodový kraj to je. V lete za horúčav a sparna, keď sa človek potí ako kôň padnú vhod aj takéto menej náročné kopce.

Martin tak ak ťa láka aj tento kraj, máš tip do budúcna. Zaplniť ako zvykne Tomka hovoriť "biele miesto na mape. :-)

Tomka

Otvor si mapu OTMH.
Východne od vodnej nádrže Uhorské je Kozí vrch. V jeho jz výbežku je lokalita Hrad.
Bol tam kedysi drevený hrádok, z ktorého samozrejme nič nezostalo, ale obranné valy sú zreteľne viditeľné.

Martin knor

Aha, Ozdin. Uz ho vidim. Dakujem. Kdesi pri Uhorskom je tiez volaco? Cez tu obec som tento rok siel, ale na mape nic nie je.

Tomka

Martin
Myslíš Ozdín, alebo Ceriny nad Uhorským?

Martin knor

Pekne putovanie. Z Tvojej trasy nepoznam ani meter. Mari sa mi, ze by v kdesi tychto koncinach mala byt ruina hradu, na ktoru ukazuje smernik z hlavnej cesty. Ale neviem ju najst.

Tomka

Áno, toto je kraj, ktorý neohuruje, ale zato príjemne pohladí dušu.
Fotky ako vždy, krásne.

Matobee

Maťo ďakujem. Podmienky na fotenie boli najmä prvý deň biednejšie a druhý zas moc teplo, sparno.
Pekne si to pomenoval. Totálna pohoda vládla celou cestou v týchto končinách.
Postrehol som pred časom nejaké staršie fotky v galérii od vás z okolia Jaseniny. Určite vyrazím niekedy aj tam. Ďubákovo ma dosť láka. Skvelý tip.

Sväťo je to dar a šťastie stráviť svoj čas tým čo máš rád. Je to zaujímavé, že to bolo viac zarastené ako teraz. Ešte že sú tie euro dotácie a fondy.
Asi by treba ísť hlbšie do histórie na také fotografie.

Svatopluk Štěpánek 7

Ahoj Maťo,
stredné Slovensko mám troška prechodené, pretože a) ho mám moc rád b) som starý.
Hospodárska krajina - na počudovanie je teraz viac obrábaná ako v 90. rokoch. Napr. lúky medzi Lubietovou a B.B, Tlstým javorom a Zákľukami či nad Tisovcom zarastali a teraz sú obrábané, vykášané aj hnojené.
Krčma v Šoltýske - to je do e-mailu, nechcem hiking zaťažovat mojími možno kontroverznými názormi.

Daulagiri

Opäť zaujímavé túlanie sa poriadne neznámymi končinami. Viac zvierat ako ľudí, pokoj a samoty, to sú tie pravé esencie Rudohoria.
Z trasy poznám len Hrnčiarky, s. Prieraz a Šutovu jamu, kde sme sa pred pár rokmi túlali s Trsťom. Odporúčam aj červenú smerom na Brložno a Jaseninu, tiež tam boli pekné zákutia.
A dobre zvládnuté fotky, na to aké boli podmienky.

Matobee

Svätopluk máš to stredné Slovensko turisticky prešpikované a tento kraj ako vidím doslova.
Rád by som videl fotky z tých rokov keď sa hospodárska krajina viac udržiavala. Prečítal som dokonca a zvedavý by som bol aj na zážitok z krčmy. Tiež keď sa dá navštívim rád aj miestnu krčmu. Hlášky miestnych si človek niekedy pamätá veľmi dlho.
Z mojej strany to bola veľmi pohodová túra. Ďakujem a kludne mi tykaj. :-)

Lukášj teší ma že si si prišiel na svoje. Na bike je to veru kraj ako víno a tvojich 100 km, to už hej.

Svatopluk Štěpánek

Kedysi som tu písal, že niektoré kraje sú vysoko návykové. Tento je.
Prvý raz 12/3/1992 úsek Bratkovský most - Detvianska huta - Táňovo - Hámor ( vtedy už pováľaný, ešte nezaplavený ) - Chladná studňa ( vtedy jeden obývaný dom ) - Ďubákovo - Šoltýska ( krásny zážitok v krčme, úsek Ď. - Š. v naprostej tme ),

  1. raz 9/11/03 Lom n/R - Čierťaž - Bykovo ( pamätníček neznámemu horárovi ) - Hrnčiarky ( miestami brutálny zostup z Bykova ) - Kotmanová - Dobroč - Mýtna
  2. raz 3/8/04 Mýtna - Malá dolina - Vrchdobroč, Brestina - Dol. Bzová - ( Píla - ch. pod Javorom - Divín )///// 4.8. ( Podkriváň - ch. pod Javorom ) - Divín - Lovinobaňa, zast. ŽSR - s. pod Hradným - Kotmanová ( po zvážnici ) - Dobroč ///// 5.8. Katarínska huta - Vrchdobroč, Brestina - Hriňová
  3. raz 7/1/05 Lovinobaňa - Hrnčiarky - Šutova jama - Málinec ///// 8.1. Málinec - Brložno ( opustený cintorín ) - Jasenina - Líščí v. - Zlatno ( po insitnej žltej ) - Kokava n.R.
  4. raz 24/3/06 Mýtna - Dobroč - laz Herman - Vrchdobroč, Brestina - ranč Pod bukmi ( krásna inštruktorka jazdy na koni ) - Smolná - Málinec
    ĎAKUJEM VŠETKÝM, čo to až do konca prečítali .
Matobee

Tono ďakujem za pozitívny ohlas.

Tomáš toto sú pre teba chuťovky. Je tu čo spoznávať najmä pre vyznávačov menej rušných hôr. Mám zaostrené na okolie Ďubákova niekedy.

Boro super. Nachodil si toho za život ajajáááj. Tak je ako vravíš. Nie som nejaký rekordér čo sa týka kilometrov a času. To ma nezaujíma. Keď už niekde idem chcem si to tam pozrieť, spoznať, vychutnať atmosféru, prípadne zažiť niečo zaujímavé. Ale každému niečo iné pasuje a mení sa to aj s vekom ako píšeš.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma