Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Za zakvitnutými čerešňami v Brdárke

Matobee

Henrich tie fotografie som si musel pozrieť prvé. Fantastické zábery s čerešňami.
V texte neznieš jednoznačne optimisticky, ale podľa mňa ti podmienky vyšli skvelé. Obdivujem aj nápad ísť cestou z jednej túry (Krupinská planina) na druhú, ak to správne chápem. Super trasa. :-)

Keď tak pozerám na dátum a ja som o dva týzdne neskôr tiež šlapal cez Tresník len potom som to zvrtol na Stolicu.
Brdárku som prvý krát navštívil ako dieťa s otcom na aute. Pamätám si hlavne ten čudesný názov a obrázky dedinky pod mohutným Radzimom.

Svatopluk Štěpánek

Brdárske čerešňové sady to je nádhera. Veľkú slávu robia v Hustopečiach na Morave s kvitnúcimi mandloňami. A vo veľkom na SV USA, s červenejúcimi javormi.

Martin knor

Na Brdarke som bol koncom leta, takze ceresne uz davno nekvitli. No vedla cesticky rastu zaujimave stare odrody jablk. Najviac ma uputalo take hnedo-zeleno-zlte kozene a poriadne vonave jablko.

Inac, vzdy mi je smutno, ked sa pise, ze si clovek kamsi schoval batoh, pretoze sa mienil vracat rovnakou trasou. V Rakusku aj v Slovinsku vidavam batohy, ci rozne turisticke doplnky priamo pri chodniku. U nas nikoho ani nenapadne nechat svoje veci bez dozoru. Je to hrozne, aka sme zlodejska krajina.

Pavel Forgáč

Minule som išiel ponad osadu Bukovina pri Novej Bani, keď bola akurát najkrajšia časť jesene. Vtedy som si uvedomil, že aj v jej okolí je veľký počet čerešní a spomenul si na jednu staršiu fotku z jari. Je to taká malá neznáma "Brdárka", ktorú sa na jar tiež oplatí vidieť :).

Pavel Forgáč

martin knor - pri rozhľadni hôrka nad obcou Podhorany museli sekeru pripevniť o reťaz aby ju opäť neukradli. To hovorí samé za seba. Ja som to videl aj v susednom Česku, že si ľudia nechávali veci len tak pri chodníku. Osobne by som takú odvahu nemal a u nás už vôbec. Kým by som sa vrátil, tak by boli veci zrejme preč :D.

DoxaD

Ak ešte chcete stihnúť rozkvitnuté čerešne, neváhajte.
Na Malom Radzime je 5 krásnych vyhliadok na všetky svetové strany, Vdovčíkovo kreslo na Veľkom Radzime nás usadilo na hodinku v nemom úžase.

Daulagiri , 2

Takmer totožnú trasu som šiel pred 9-timi rokmi, ale v opačnom garde z Rakovca. Výhľady z Babinej sú fantastické keď si človek odmyslí to okolie. Brdárka bola vtedy ešte pomerne neznáma a bez turistov, užil som si tam svoje. Chcel by som sa tam zas niekedy vrátiť. Toho sedla Nemýtnik a Buchvaldu je škoda, ale už vtedy sa tam tuším začínal les rozpadať. Tresník je iná kapitola. Z Ondrejiska je krásny pohľad. Navštívil si ozaj pekný kraj a vyvolal si mi mnoho spomienok, super.

Svatopluk

Daulagari, ako si presne šiel z Rakovca ?
Ja som bol v Rakovci teraz v marci a videl sa mi ako krásna osada dreveníc a kráv plemena Angus, ktoré som ešte na Slovensku nevidel.

Daulagiri

Svatopluk, teraz som si všimol tvoj dotaz. Z Rakovca som šiel po žltej na Babinú, kde som prespal v stane a druhý deň som pokračoval po žltej cez Vlachovo do Brdárky. Sú to už roky, spoznával som vtedy ten kraj. Ten Rakovec si už moc nepamätám, ale bola to tuším pekná malá dedinka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov