Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vander Cerovou vrchovinou: Hodejov – Trebeľovce

Martin knor

Tak to bola tesnotka. Na Steblovej skale som bol 2 dni po Tebe (okruh z Hajnacky cez Ragac, Steblovu skalu a Tilic), a Cakanovsky profil som si pozrel tyzden pred Tebou. Trochu neprozretelne som zaparkoval v hornej casti obce. Sice priamo na krizovatke, aby bolo auto zo vsade vidno, ale aj tak. Vybehol som do sedla a ked som sa vratil, bol som rad ze som s autom vypadol "bez straty desiatky". Nieco na mna jeden opaleny chlapisko ziapal, ale tvaril som sa, ze nepocujem.

Daulagiri

Úsek z Hodejova do Beliny som šiel prakticky úplne totožnou trasou a mal som podobné dojmy. Pred Steblovou skalou som aj ja poblúdil, ale nakoniec som na ňu trafil. Je to úžasné miesto s výhľadom na Vysoké Tatry. Zaboda, Hajnáčka, Tilič, Soví hrad tiež stáli za to. Belinské skaly veruže trochu sklamali, ale boli tam pekné dubiny. Zvyšok trasy od Beliny už nepoznám.
Je to nepoznaný kraj, ale o to krajší, získal si ma vtedy a plánujem tam opäť zájsť.

Svatopluk Štěpánek

Parádna trasa, Cerovú v. nemám tak prechodenú, ale kedysi som šiel z Hodejova, ale na druhú stranu, cez Konrádovce a V. Bučeň do Fiľakova. Otrava boli dlhé úseky po hradskej, ale pekné listnaté lesy na Bučni a výhledy stáli za to. V Konrádovciach a Bulharoch som mal tú istú skúsenosť s Rómami - priateľskí a poradili ( aj keď jazykovo to bolo složitejšie - ja česky, oni maďarsky, ale dohovorili sme sa ).

Tomka

Milovaná Cerovka! Každý rok aspoň raz tam musím byť.
My sme tie hradné múry v Hodejove našli, ale stálo to dosť úsilia a ešte viac škrabancov - je to totálne zarastené. Naši spoluobčania v Hodejove boli vtedy zlaí - o dušu sa zdravili a radili nám kade máme ísť a kde si nabrať vodu.
Mne sa ten zelený chodník veľmi páčil, hlavne Črep, ktorý je takou miniatúrou Steblovky, ale keď pozerám na mapu, tak fakt keď ideš od Hodejova, dá sa ľahko zísť z chodníka a netrafiť na vyhliadku. Milujem pohľad na Steblovku z vlaku. Vždy keď ideme okolo som nalepená na okne a čakám, kedy sa konečne zjaví.
Žiaľ aj v Cerovke platí, že mnohé najzaujímavejšie miesta turistické chodníky obchádzajú.

PaliT

Takéto turusticky osamelé regióny sú výbornou voľbou, lákajú ma stále viac.

Boro

No paráda, zasa ďalší pekný vander.

Pavel Forgáč

Cerovka je jedna z mojich srdcoviek :). Opustený kraj, skaly, výhľady a vypreparovane sopuchy ktoré nemajú inde na Slovensku obdobu. Škoda že si netrafil na tú Steblovu skalu. Je odtiaľ krásny výhľad. Tá zelená je tam fakt biedna. Tiež som mal problém po nej ísť.

Ak myslíš ten zdroj vody na cintoríne v Hajnáčke tu točku vody tak tá je ok. Pil som z nej vlani.

Keď som raz išiel cez Belinu tiež tam po mne pozerali spoluobčania ako na korisť :D. Potom som im tam pomáhal roztlačiť auto tak zistili že som priateľský gádžo tak už boli v pohode potom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma