Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma oblecenie a obuv

Diskusná téma oblecenie a obuv

Niekedy red 10-15 rokmi som chodil casto na tury, ale teraz je to uz pomenej. Nosil som vzdy klasicke veci (vacsiou kratasi, lebo som chodil len v lete), tricka kosele a pod. Jedine co som si kupil na turu, tak to boli topanky. Urcite uz maju cez 15 rokov a chcelo by to nieco nove. Urcite nechcem nic kupovat cez internet, pretoze vsetko si chcem vyskusat.

Moje tury nebudu nijako extra zlozite. Niekedy som chodil take jednoduchsie tury (Belanske Tatry, Jahnaci, Havran, Vysoke, slavkovsky , Vysoka, Krivan atd ...) a v tom by som pokracoval. Cize potrebujem: Topanky, nohavice (eto, jesen), bundu. Zatial nemam ziadny prehlad, lebo je toho vela a clovek si nevie vybrat. Chcem pohodlne veci, nemam rad veci na telo, radsej volnejsie. Dost sa potim (to asi viaceri) a nemam rad zvnutra tie sietoviny. lepsie je nieco makke, ale aby to dobre odvadzalo pot. Ak by som si nieco vybral, tak mozem navstivit kamenne obchody v PP (sportisimo, exisport a pod ...) Viete mi pon nieco poradit ?

Peter61

@pekm : netuším, či jany+ už nenakúpil, ale :

  • na "jednoduchšie" na túry sa tenisky nehodia, treba pevnú vyššiu obuv.
  • goretex v takých topánkach je imho iba mkt trik. Treba meniť zapotené ponožky.
  • Vibram je istota. Mammut dával svoju podrážku ( asi Michelin), jeden kamoš nadáva, druhý čaká na výmenu podrážky v restday. Na druhej strane, postaršie Garmonty mali garmontácku podrážku, bola OK, subjektívne po prepodrážkovaní na Vibram bez zmeny
Pekm

Co sa tyka topanok tak odporucam viacere moznosti. Bud tenisky alebo mid topanky. Idealne nieco s goratexom aby ti dazd a pripadne miestny potok nevadil. Podrazka asi vibram ale uz som videl aj dobre alternativy. Znaciek je mnoho len si treba vybrat. Od tych lacnejsich az po drahe. Samozrejme tie drahe su kvalitne avsak si pytaju aj za znacku cize niekedy vedia aj lacne prekvapit. Co sa tyka oblecenia tak zalezi ci chces funkcne veci, merino, bavlna atd. Jedno nepachne pri spoteni ale je vacsinou na telo a umelina zas rychlo schne ale smrdi. Este ide aj o to ci chces len tricko, ci aj nejaku bundu a ak ano ci ma byt nepremokava, vzdusna atd...niektore veci sa totiz navzajom vylucuju tak podla toho co preferujes si budes vyberat. Obchody su rozne a tie co si spomenul, tie co spomenul v diskusii ale su aj trekland, yak and rysy, adamsport, hudysport a ine....Treba si aspon zo 3 obehnut a odskusat. Mozno hodit rec a urobit si prieskum trhu a potom hor sa do toho.

Rastislav Holík

Kompletné sa oblecieš aj obuješ v decathlone za rozumné peniaze . Ak chceš máš viac peňazí, vyskúšaj Zajo

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma