Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pavol Majko nevylučuje nové chodníky v Tatrách ak prejde reforma parkov

Diskusná téma K článku: Pavol Majko nevylučuje nové chodníky v Tatrách ak prejde reforma parkov

Plánovaná reforma národných parkov je kľúčová pre ich ďalšie smerovanie, myslí si riaditeľ Tatranského národného parku Pavol Majko. Ak by prišlo k jednotnej správe štátnych pozemkov v parku, eliminuje to názorové vojny so štátnymi lesníkmi, ktoré minulý rok obmedzili turistov. Vzniknúť by mohli aj nové turistické chodníky.

Peter61
..."poľovník ? vášnivý ? v mojom veku ? " -)))
PaliT

Keď počúvam o tej chladiarenskej veži na Štrbskom plese, tak žasnem. Existuje taký pojem – "ochrana prírody a krajiny". Ak teda ide o škvarové ihrisko a intravilán a hoci samotnej ochrane prírody to nevadí, ešte stále ide o devastáciu krajiny.

Peter61

PaliT:
skúsil by si pls hodiť nejaký paragraf zo ZOPK, ktorý bráni postaviť chladiarenskú vežu ?
100 m od nej sú pobytové znaky medveďov, aj tým je to jedno ...

Jjano
Peter, nech sa páči: § 2 Základné pojmy (1) Ochranou prírody a krajiny sa podľa tohto zákona rozumie starostlivosť štátu, právnických osôb a fyzických osôb ... vymazané ... aj starostlivosť o charakteristický vzhľad a využívanie krajiny. -)
Fangorn

myslím že tento podcast vynechám, na hlas a názory tohoto človeka som fakt alergický. Nové turistické chodníky? To určite :)

Peter61

Fangorn, uvidíme.
Sú chodníky, ktoré stačí otvoriť ( Tomanove s.), iné treba doznačiť : (Ostrva z V.Mengusovskej poľany), iné treba znova vybudovať : Mengusovské s., Chalubinského vr.
A tuto je čosi na čítanie z archívu
hiking.dennikn.sk/…/otvoria_s…

Fangorn

pekné retro z 2007 :))
nepochybujem, že teraz by to so vznikom nových chodníkov dopadlo úplne rovnako

PepanekSt

Tak to su teda pekne predvolenbe recicky. Horsie bude prebudenie sa po volbach. S ochranarma uz nejake tie skusenosti z Tatjer mam a musim iba konstatovat, ze my turisti sme pre nich v podstate skodna. Par krat uz som s nimi do cinenia mal a ak by bylo po ich, tak pre turistov nechaju Tatry otvorene dva mesiace v roku, zrejme cez prazdniny. To je ich predstava, teda ludi z terenu. Na druhej strane, vzdy sa najde nieco, co treba v Tanape chranit a co turista ohrozuje. Ja si pametam este aj Belianky ked zatvarali. To boli tiez take recicky. Im taky stav vyhovuje, ked tam mozete ist iba s nijekym, kto ma bumazku.

Daulagiri

Zaujímavý rozhovor, akurát v médiách mi vždy prišiel taký sebavedomejšie vystupujúci, v tomto rozhovore pôsobil akosi placho :-)
A nové značené chodníky v Tatrách? No som skeptický, uverím až keď sa to stane.

Rc

daulagiri neboj sa, ak dostane monopol na tatry, zase bude na koni

Luky67

jeho citat "sme otvoreni comukolvek" interpretovat ako "nevylucuje nove chodniky" chce uz riadnu davku optimizmu, najma v pripade tejto institucie. Hlavne ked sa uz ani nie tak potichu sepka o tom, ze chcu zase dalsie chodniky zatvarat. Cela reforma parkov dopadne tak, ze J&T a podobne firmicky si budu dalej budovat zjazdovky kde sa im zapaci, a aby ochranari vyzerali ze robia aspon nieco, tak sprisnia este viac podmienky pre beznych turistov ktori prirode nijako neskodia. Je mi to luto ze je tu takyto chory system, mame jedine pohorie kde sa da praktizovat VHT ktora prirode nijako neskodi, a mame ju tam fakticky zakazanu, mame jedine pohorie kde sa da praktizovat horolezectvo a pravidla hovoria ze ho mozu robit len ti, ktori ho uz ovladaju na velmi dobrej urovni, zaciatocnici nemaju sancu - uplne chore a nebezpecne pravidlo!

Peter61

Kefalín, čo máte na mysli pod "zaciatocnici nemaju sancu" ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma