Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Vystup na Kľak - trasa

Diskusná téma Vystup na Kľak - trasa

Ahojte,

chystam sa na Kľak a ked uz tam budem tak by som spravil tento okruh:

https://mapy.dennikn.sk/?hpid=dKlAY

Chcem sa spytat nachadzaju sa na tejto trase exponove casti, (rebriky, retaze lana....)

a druha otazka co urcite vidiet po ceste? (studnicky, vodopady, skryte vyhlady)

dakujem.

SatelitHomer

to že niekto postaví lákadlo pre lenivcov pri ceste neznamená že tam pramení Nitra
potok nad chatou je potom asi Váh. a to nehovorím o prameni pod Gašparom (Homôlka) ktorý je asi o 100m vyššie ako ten nad chatou.

škoda že som nemohol keď si sa chystal do L.Osady. určite by som sa tam dostal o pár hodín skôr a stihol obehnúť aj Červený grúň. po rokoch skúšania o Železné som si ho obehol aspoň na peši kedže okolo nešiel žiadny človek iba turisti v plechových sardinkách. grúň musí počkať...

Mahe

Pekne si to obodoval Peter.
Klobúk dole.

Ja by som si dovolil ešte doplniť 4. vetu k pôvodnému textu od gustah:
"A najkrajšie sú tie chodníky, ktoré nie sú v mapách vyznačené."

Peter61

@ gustoh 10:32 : dávam Ti 10 bodov zo šiestich.

Fangorn

Martin, prameň Nitry je dolu pod hlavnou cestou v tej zákrute, na druhej strane cesty ako su tie kaplnky, tam pri kaplnkach sa dá parkovať a prejdeš na druhú stranu a nájdeš murovaný prameň, je to tam občas dost zarastené

Gustoh

Ziadna trasa v nasich horach nie je aspon pre mna strata casu.Kazdy meter chodnika ma svoje caro.Len ho treba vidiet.

Michalkosvk

Ahojte,

no tura uspesne za mnou, osobne asi najkrajsia cast bola samotny klak a odtial na Ostru sklau, zvysok trasy povazujem za stratu casu aspon pre mna....najma Klacky vodopad velke sklamanie pre mna... ale krasnych 17km v nohach a radosť vo mne :) horam zdar!

Martin knor

Zdravim. Pred 2 tyzdnami som bol na Klaku od "pramena Nitry". Chodnik je horsie znaceny a chodi po nom ovela menej ludi ako zo sedla, ale da sa lahko sledovat a je pohodlne priechodny. Viac ma mrzelo, ze som pri "prameni Nitry" ziadny pramen nevidel. Iba 2 kaplnky.

Mirec240

K prameňu Nitry som bol pozrieť po červenej (významová odbočka) v polovici augusta a cesta nebola dobrá, válali sa tam veľké kamene čo so sebou brala voda a časť cesty nebola vôbec vychodená, miestami som mal pocit že idem priamo cez potok dole.

Michalkosvk

@luky67, vdaka za konstruktivne ozrejmenie :) kusok odtial je Pramen Nitry, boli ste tam? stoji to za pozretie? nakolko som Nitrančan :)

Peter61

netreba dávať pozor na medvede, oni nezablúdia ani neuhynú od hladu. Aj chodiť vedia celkom dobre, iba občas vbehnú pod auto alebo pod vlak.
Ak je málo rekreantov po ceste a neprehľadný terén, stačí sa rozprávať, alebo hrkotať hrkálkou, prípadne ťuknúť paličkou o skalu. Ak sa skala nedostavila na chodník, tak paličkou o paličku.

Luky67

Nie je tam nic exponovane, ani rebriky a retaze. Vrch Klaku je sice skala, ale obchadza sa po pohodlnej cesticke ktoru zvladaju aj neskuseni, mozno nejake velmi precitlivene povahy by tam par metrov mohli oznacit za exponovane. Vyhlady su na Revani, Klaku, potom par skalnych vybezkov na hrebeni (je to aj oznacene na mape, castejsie vyhlady necakaj, pojdes cez les). Este tam mas pekny Klacky vodopad. Pozor, trasa je dost blatista, najviac useky medzi Ostrou skalou a Vricanskym sedlom, a casti pri vodopade, ale aj od Fackovskeho sedla po Revan. Lepsie je ist ked je dlhsie sucho. Okolo vodopadu su popadane stromy a cesta je miestami v zlom stave. A tiez si daj pozor na premnozene medvede, teda mimo useku Fackovske-Klak, tam si treba pre zmenu dat pozor na premnozenych insta-turistov (odporucam vyrazit skoro rano). Ak by ti dosla voda, pramen najdes pri utulni pod Klakom (najdes na mape, je to asi 20min odbocka od znacky, ale za odmenu je ciastocny vyhlad z luky pri chate).

Peter61

ak si zapneš na mape foto, nájdeš väčšinu odpovedí

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma