Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Liechtensteinklamm a Kitzlochklamm

Diskusná téma K článku: Liechtensteinklamm a Kitzlochklamm

Predposledný dovolenkový deň sa počasie znova mierne pokazilo, ale nie tak, že by sa nikam nedalo ísť. Len vrcholkami Álp sa opäť preháňajú oblaky a miestami klesajú aj nižšie do údolia. Podľa predpovede začne poobede pršať a neprestane do nášho odchodu, ktorý máme naplánovaný na sobotu. Na vysokohorskú turistiku ani na výlety lanovkami to teda nie je. Volím preto dve rokliny asi 60 km od nás, v ktorých sme boli pred desiatimi rokmi – Liechtensteinklamm a Kitzlochklamm. Ak budeme stíhať, možno pridáme aj tretiu – Sigmund-Thun Klamm v Kaprune.

Martin knor

Aj v roku 2017, ked som bol v Liechtensteinklamm-e, tam boli davy. Roklina Kitzlochklamm je sirsia, no mna tam lakala najma ferata. Je na nej kratka kladka, kde som si take cudo vyskusal tusim po prvy krat. Kladka je tam leniva, treba sa po nej tahat. Ferata sa mi vsak velmi pacila.

Kofoluska

Ďakujem, vždy ma poteší, keď sa niekomu moje články a fotky páčia a sú prínosom. :)
Inak tiež v princípe uprednostňujem turistiku po Slovensku, ale milujem vysoké hory a tie naše mám z Bratislavy ďalej ako Alpy. Ale už sa teším na jesenné prázdniny, tie strávime v Beliankach. :)

Svatopluk Štěpánek

Martina, Vy ste skutočný znalec ! Škoda, preškoda, že som Kitzlochklamm nepoznal toto leto - prešli sme iba Liechtensteinklamm.
Moc sa mne tieto Vaše články páčia, napriek tomu, že som zaťatý turista po Slovensku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma