Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rajecká Lesná – Suchá dolina – Fačkov

Diskusná téma K článku: Rajecká Lesná – Suchá dolina – Fačkov

Ako oddychový deň pri pobyte v Čičmanoch a okolí som naplánoval relatívne krátku túru Suchou dolinou s výstupmi na Srniak a Šibeničné. Trasa ide čiastočne mimo značky a čiastočne po modrej z Domaniže do Fačkova. Začína blízko podniku, kde „zo zeme tryská“ onen čarovný tmavohnedý nápoj, ktorý keď miluješ, niet čo riešiť.

Miroslav Svitek

SatelitHomer, ja som plnil Trilógiu Strážovských vrchov, kde zoznam 75 kopcov zostavil p. Petrinec. Nemám ambíciu vystúpiť na všetky existujúce vrchy v Strážovských vrchoch a ich podcelkoch. Cestovať sobotu čo sobotu rýchlikom 6,13 hod. z Bratislavy a vracať sa krátko pred 22 hod. do Bratislavy od apríla do novembra bolo dosť namáhavé a v roku 2022 mám naplánované iné, ale myslím si, že tiež hodnotné turistické ciele.Splnil som podmienky k udeleniu všetkých troch odznakov, autor sa mi neozýva, takže ich asi nedostanem, ale aj tak to stálo za to. Lebo do prírody chodím kvôli nej a nie odznakom.

SatelitHomer

od južného Šibeničného sedla je najvyšším vrcholom celého komplexu po Domanižu až do Rajca vrchol Rovné 831m čo by mohol mať prominenciu 90+-m. takže ak to bereš vážne s kompletizáciou Strážovských vrcholov tak sa tam budeš musieť vrátiť. Mne osobne v danej lokalite chýba iba Zadný Hodoň 844m južne od spomínaného sedla.

mapy.dennikn.sk/?lat=6279489.…

Radim25

Ináč podobná vrcholová drevená tabuľka je aj na vrchu Stráne medzi Ďurďovým a Zemianskou Závadou :). Na Srniak (podľa tabuľky Srnák) sa chcem niekedy pozrieť a zísť po hrebienku, ktorý možno bude zaujímavý a pohľadať tam niekde skalný hríb...

Martin knor

Bol som na Srniaku hrebenom od Domanize asi mesiac po Tebe, no tu vrcholovu tabulku som si nevsimol. Minimalne sa na nu nepamatam. :-( Schadzal som k lomu, je nad nim celkom pekna vyhliadka.

Matobee

Miro tie Strážovské vrchy si cez leto poriadne prešpikoval. Snáď sa ti tvoj cieľ s vrcholmi tohto pohoria podaril, prípadne už veľa nechýba. :-)
Zasmial som sa na čudujúcom sa šoférovi autobusu, keď ste vystúpili pred dedinou. Tiež sa mi to zavše prihodí, keď vystupujem na menej frekventovaných miestach. Pýtajú sa, či to myslím vážne.

Kľak z Fačkova je úžasný. Strašne sa mi ten pohľad páčil, keď som tam prednedávnom bol. Špekulujem ešte niekedy v zime zopakovať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma