Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Fačkovského sedla do Čičmian dvomi cestami

Diskusná téma K článku: Z Fačkovského sedla do Čičmian dvomi cestami

Z Omšenia sme sa s prebalením v Bratislave presunuli do Čičmian, kde sme sa ubytovali v renovovanom penzióne Kaštieľ. Pred dvadsiatimi rokmi sme tu tiež trávili dovolenku, ale v inom penzióne a hlavne o dvadsať rokov mladší. Chuť chodiť po horách zostala však minimálne mne rovnaká, a tak som mal v pláne za päť dní vystúpiť na ďalších jedenásť kopcov zo Strážovskej trilógie.

Martin knor

Druhy den ste z Fackovskeho sedla nemuseli klesat na zvaznicu, hoci ja som siel tiez tak ako Vy pred par rokmi. Kusok nad Fackovskym sedlom zacina traverz Homolky. Je to velmi pekny chodnik, zrejme vedie prave k Schovanke. Ja som ho nasiel ked som sa vracal od nadherneho skalneho okna.

Miroslav Svitek

Tak to potom potvrdzuje moju teóriu, že zomrel tam kde som videl sviečky a kríž dali na červenú, aby sa aspoň niekto pri ňom pristavil. Ja som taktiež plnil Korunu Strážovských vrchov a kopec je to v tomto kontexte jeden z tých " menej" strmých.

Bulat

Zhodou okolností sme sa s nebohým turistom stretli na parkovisku vo Fačkovskom sedle a zrejme sme boli poslední, čo ho videli živého. Údajne plnil nejakú akciu- tuším sa to volá Koruna Strážovských vrchov, či tak nejak. Podľa mojich neoverených informácii zomrel na srdcový kolaps, ale trvalo niekoľko dní, kým telo našli- a to aj z toho dovodu, že zomrel niekde pod vrcholom Čela- čiže mimo značky. Poškodenie tela zverou bolo veľmi pravdepodobne druhotné.

Rc

Len zato sa pytam, lebo vtedy boli informacie, ze ho nasli v tazkom strmom terene. Ze pravdepodobne spadol, coho nasledkom zomrel a medved sa donho pustil az potom. Ten kriz mi neprisiel, ze by bol v nejakom tazkom terene, alebo?

Miroslav Svitek

Ja neviem kde ho našli mŕtveho, takže to neviem potvrdiť, ani vyvrátiť. Len som našiel sviečky hore na Čele a tak mi je podozrivé, prečo by niekto na tak odľahlom a určite nie navštevovanom kopci mimo značky chodil zapaľovať sviečky. Ale či to má súvis s menom na kríži, neviem.

Rc

Ten kriz je presne na tom mieste, kde ho nasli mrtveho?

Boro

Je to nádherný kraj. Potecha pre oči aj dušu tuláka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma