Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Riaditeľka NAPANT-u chce viac strážcov a lepšie vymáhanie pravidiel

Muska

Neuveríš, ale trasa Muráň - Veľká Lúka sa dá prejsť dvoma smermi. Buď popod hrad alebo,cez sedlo Javorinka. :-)

Rc

muska a ked to platilo aj pre auta, tak ked tu povolenku zohnali a autom sa tam hore dostali, tak tam to auto uz akoze navzdy ostalo? :-)

Muska

Platilo to aj pre autá, no keďže bola zničená cesta na Javorinku povodňou tak to dočasne pustili.

Rc

muska, ale ta jednosmerka plati potom iba pre bicykle? auta mozu oboma smermi? no zaujimave :-)

Muska

rc, keď už informácie, tak úplné.. Tie povolenky sú vydávané návštevníkom NP pre konkrétnu trasu medzi Muráňom a Veľkou lúkou. Sú určené pre autá, aj autobusy (npr pre návštevu Muránskeho hradu) a ich počet je limitovaný. Asfaltka z Muráňa na Veľkú Lúku je zároveň aj cyklotrasou, no táto je jednosmerná (hore kopcom) preto je na Pieskoch zákazová značka. Od sedla Javorinka je možné bicyklovať po asfaltke obojsmerne.
Inak tu funguje vydávanie povoleniek pre vjazd motorovým vozidlom do lesa a NP rovnako ako inde na Slovensku..

Rc

tu vydava sop povolenky na vjazd do NP muranska planina a nikoho nezaujima, na co tam chcete ist.
npmuranskaplanina.sopsr.sk/…/…
paradoxne na rovnakej trase kde mozete ist s touto povolenkou autom je osadena znacka zakaz vjazdu cyklistom

Martin knor

Lubo, povolenie ktore som videl ja, vydala obec. Okrem SPZ tam bolo aj meno cloveka, no myslim, ze ucel tam nebol. Ak, tak iba velmi vagny. (Taky, ze sa poden dalo schovat, ze tam bol vo sviatok a nie sam, ale s rodinou.)

Ale aj keby tam ten clovek legalne nebol, vobec by som to neriesil. (Povolenie som si pozrel iba zo zvedavosti.) Pretoze po tej ceste chodievaju LKT-cka, z ktorych kvapka olej, ci kamiony plne nalozene drevom. Na takej ceste riesit cloveka, ktory sa ide pozriet do prirody, alebo ide na huby, ci cucoriesdky, povazujem za hyenizmus. Pod cestou vytazena holina ... Nizke Tatry.

Khbi

pan Mäkký, nesúhlasím s tým, že by išlo o účelové vykresľovanie alebo vybíjanie sa na slabších, možno menej znalých svojich práv (i keď pri tejto skupine by som skôr povedal že svoje práva poznajú veľmi dobre, povinnosti už pomenej...) v rovine zberu plodov za účelom dehonestácie. Preto som reagoval, že osobne si myslím že išlo o náznak snahy vyvolať senzáciu a silené hľadanie niečoho.
Samozrejme je to len moje vnímanie veci, a presne preto tu máme fórum)

Sona

Ja len doplnim, ze lesne plody zbieraju aj studenti - brigadnici, podla info od p. Popelarovej, ako povedala uz po skonceni nahravania, ale nejde o ziadnu tajnu informaciu.

Lubo

Mnohe tie reportaze su cisty poverty-porn. Jedine RTVS si konzistentne davala pozor, aby Romov nevyobrazovala nehumanne.

Predstavme si, ze by to bola partia nasich surodencov/deti/vnucat, ktore by to urobili z dlhej chvile. Aka vlna nevole by spolocnostou prebehla, keby sa po takejto medialnej polovacke objavili na zaberoch v takej istej situacii, ako ti Romovia?

Alebo vezmime si takych skialpinistov. Vsetko su to ludia z majority. Tiez by na nas mohla byt takato medialna polovacka. Lenze bolo by tam celkom slusne riziko, ze by si niekto spomenul na svoje prava, podzme na GDPR. A bolo by po natacani.

Ak maju take reportaze byt prevenciou proti zberacstvu, tak maju byt zameranie na tuto cinnost a nie na podporovanie rasizmu. Neda sa preto ubranit pocitu, ze ukazuju svaly na bezbrannych ale uz tie reportaze nerobia tam, kde su sami bezbranni. Nepamatam si, ze by SOP davala tlacovky, ked Lesy SR vytazili prales pod Velkym Bokom. Alebo ked si Balciar prebudoval Barborku. Ved kludne mohli dat verejnosti najavo, kde stoja.

Lubo

Martin Knor, v Nizkych Tatrach, ked mas povolenie od Lesov SR, tak je tam presne uvedeny ucel a casove obmedzenia. Ak mas napr. "obhospodarovanie" tak nemozes ist na vylet.

Daulagiri

Nuž tento Národný park je aj u mňa dosť na smiech a priznám sa že ho neberiem vážne, dôvodov je mnoho...

Fajn rozhovor, Soňa občas rýpala, pani trochu habkala, s niektorými názormi súhlasím, s inými nie, ale rád som si to vypočul.

Lenkasyrovatkova

V Nízkych Tatrách a Malej Fatre som zatiaľ mala šťastie na zberačov výĺučne z majoritnej časti nášho obyvateľstva, takže chápem rozhorčenie...

Khbi

...že v reportážach sú ľudia z marginalizovaných komunít. Prepáčte, nič v zlom, ale túto uštipačnú poznámočku vas naučili profesionáli z N-ka? Veď keď sú to oni kto denno-denne vyzbieravajú kilá plodov na trh tak koho tam majú dávať...?

Martin knor

Lubo, ale ved "oni" nie su hlupi. Pred par dnami som si cital taku povolenku vycapenu za prednym oknom auta. Ucel tam nie je. Iba to, ze obec ta a ta povoluje vjazd s vozidlom EC tym a tym do danej oblasti. :-(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma