Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Severné Írsko - Mourne wall walk

Diskusná téma K článku: Severné Írsko - Mourne wall walk

Írsko nepatrí medzi vyhľadávané destinácie pre milovníkov turistiky. Tomu môže nasvedčovať aj výška najvyššieho vrchu Carrauntoohil, ktorá iba o málo presahuje 1000 metrov (1038 m). U nás v Severnom Írsku najvyšší vrch (Slieve Donard) dosahuje výšku dokonca iba 853 metrov. Avšak aj tu sa dajú absolvovať pekné túry.

Medo

Rubus chamaemorus na trase nerastie. Túra bola pekná hlavne pre výhľady. Lesy sa tu moc nenachádzajú. Myslím v Mourne mountains. Sú tu iba dva Tollymore forest park (na prechádzky) a Rostrevor Forest Park, ktorý ma výborné traily na bicykle. To, že tu fúka je pravda, ale akurát tento deň bolo celý deň bezvetrie.

Martin knor

Teda poriadna streka. Skoda ze si viac nefotil skalky, podla mapy ich je tam dost. Rastie tam aj "rubus chamaemorus"?

Presiel som zopar kratsich tur na severe Anglicka. Vypada to tam podobne. Najkrajsie useky sa mi zdali tie, co sli cez ojedinele lesiky. A nie iba preto, ze tam nefukalo :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma