Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kam za krásnymi výhľadmi cez posledný teplý víkend

Martin63

Radim25: My sme išli z Chopku na Sinú a keď sme schádzali zo sedla Sinej, tak nás práve táto pohodlná, široká zvážnica zviedla. Až po čase sme si všimli, že chýba značka a predierali sme sa rúbaniskom späť na žltú, lebo sa nám nechcelo vracať do sedla a ani hotel Repiska nebol náš cieľ.
Ale som rád, že sme sa vrátili na žltu, lebo jej dolný úsek je veľmi pekný - vedie skalnatým korytom krasového potoka.

Ja?No!

Pekné výhľady boli v nedeľu aj z Rovnej Hole.
Škoda, že panorámy v denníku N nepodporujú.....

Vladvlad

Žltou zo sedla Sinej dole na Repiská som išiel 6.9.2021. Vo vrchnej časti pár popadaných stromov, nižšie je to často bez chodníka. Počas búrok ho strhla veľká voda, ktorá brala všetko (skaly, drevá,...). Obchádzky už boli viditeľné.
Celá trasa je tak výrazne iná ako bola predtým. Zdržanie to je, ale priechodné.

Červenou prerušovanou značkou na fotke nižšie som išiel v minulosti tiež, bez problémov priechodná, klasická strmá zvážnica.

Matobee

Radim25 určite sa dá. Ale či lepšie, či horšie to neviem, nešiel som. Ja sa momentálne snažím chodiť po značkách, len sem tam nejaké skratky, obchádzky.
Ide o národný park, síce kontroverzný, ale predsa tak aj to treba zvážiť pri trase mimo TZT.

Radim25

Matobee, díky za info. Keď je taká kalamitná situácia, nedá sa ísť na Sinú od hotela Repiská po vyznačenej červenej? Vyzerá to tam na vyjazdenú zvážnicu.

Matobee

RadimXXV išiel som obidva tento rok a neni to tam nejaké veľmi zlé. Pár popadaných stromov. Zdržanie cca. pol hodinka. Trošku gymnastiky a je to. Tak podľa mňa kĺudne vyraz.

Soňa skvelá robota zas. :-)

Radim25

Určite dobré tipy, z ktorých sa dá vybrať. Na záver sú informácie o priechodnosti TZCH: ťažšie priechodný TZCH na Sinú..., aj zelenou do Iľanovského sedla. Chcel som to ísť na jeseň, tak sa chcem spýtať, išiel to niekto teraz niekedy, vie niekto napísať ako je to tam reálne priechodné??

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov