Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útek na hrebeň Veľkej Fatry

Diskusná téma K článku: Útek na hrebeň Veľkej Fatry

Veľká Fatra patrí nesporne spolu s Tatrami, Nízkymi Tatrami, Malou Fatrou a Slovenským rajom medzi najkrajšie pohoria Slovenska. Býva častým cieľom turistov, u ktorých sa teší veľkej obľube najmä túra vedúca hlavným hrebeňom a následne jeho liptovskou vetvou. Ide o stredne náročnú túru trvajúcu dva až tri dni, podľa toho, odkiaľ a kam si ju naplánujete. Veľkou výhodou pri jej absolvovaní je fakt, že sa dá na nocľah medzi jednotlivými etapami využiť viacero salašov, búd a chát. Atraktivitu hrebeňovky umocňujú mnohé monumentálne výhľady, ktoré taktiež patria medzi najkrajšie u nás.

DoxaD

Úžasný článok a fotky, pripájam link na turbus a cyklobus, ktorý vyvezie cez víkend a sviatky záujemcov na Kráľovu studňu, vychádza z BB, kde má niekoľko zastávok.
Cesta trvá cca hodinu, bus sa škriabe kľukatou cestičkou do nadm. výšky 1300m. Trošku adrenalínu na úvod. Keď nemáš síl na rozdávanie, dobre to padne a do jeho odchodu naspäť stihneš Krížnu aj Ostredok.
kralovastudna.com/turbus-a-cy…

Janabilesova

Opätovne sa po nejakom čase vraciam k tomuto skvostu a nedá mi znova napísať - krásne fotky ako aj príbeh. Je zrejmé, že autor tieto končiny veľmi dobre pozná a vie, kde a kedy loviť nádheru do foťáku. Tie zábery sú dokonale ostré. Parádička po každej stránke...

Honzek

Uff parádička Tono, a chcelo by to už zas nejaké piva vysmýkať na salaš pod Suchým a poseděť s Unclem a Jančim. Jakýchsik tekutin už sme tam popili, jenom stretnutí s Tebů mi tam stále chýba :-)

Martin knor

Pekne. Na Liptovskom hrebeni som bol pred mesiacom po rokoch a bolo tam nadherne. Ani zlatu hodinku som nepotreboval, na zlato boli sfarbene cele lesy.

Ale napadla ma spomienka ohladne Tvojho predlzeneho vyletu z mladosti. Po skonceni strednej skoly som sa vybral na turistiku do Ciech a dostal som befel, aby som posielal domov pohladnice, aby vedeli kde som a ci som v poriadku. Tak som pocas 3-tyzdnovej vandrovky z Libechova na Rozkos poslal domov 3 pohladnice, pricom posledna dosla az ked som bol uz doma :-D.

Dušan Šrenkel

Paráda Tóno, skvelý článok a ešte skvelejšie fotky. Hádam mi vyjde aspoň nejaký mini fotovander, ale asi len v mojich domovských pohoriach.

Kopso

Ahoj Tono,

krásne fotky, veľmi rád čítam Tvoje články, pri ich čítaní sa do nich vžívam a kombinujem ich s trasou na turistickej mape po ktorej si prešiel...Slovenské hory sú nádherné, tiež som niečo pochodil vo Veľkej Fatre, pod Ploskou som si vyfotil panorámu s pohľadom na Šoproň...
kopso.sk/…/4487.jpg
Vďaka Tvojim článkom človek vie kde sa oplatí zobrať nielen fotoaparát ale aj celú fotovýbavu... samozrejme nesmie sa zabudnúť na rýchloupínaciu doštičku... :-)

Sona

Vdaka za upozornenie, opravili sme.

PatrikSlanina

Nádherné fotky, to bez diskusie...ale ten text. Spomienky viažuce sa na určité miesta v pohorí krásne doplnili celok. Klobúčik dolu. Čítanie som si náramne užil. Škoda tých pár preklepov (Vraciam do chaty, ohol pohľadu)
Na tak dokonalom texte ma to dosť ruší. Ale sú to len malé chybičky.

Tono

Ahoj Miro, som rad ze som ta inspiroval. Fotky k clanku som fotil Canon 5 D mark II. Objektiv Canon EF 17 - 40, 24 - 105, Sigma 100 - 300, plus prechodove filtre. Ale tuto tazku vybavu nosim len ked idem na takyto "fotovander". Ked idem na normalnu turu, tak beriem lahky Canon 500 D a objektiv Canon EF-S 18 -135 a niekedy aj EF-S 10 - 18. Ked by si chcel pripadne viac info, podronejsie, napis mi na email.

Mkosik

Tie fotky sú absolútne fantastické. Najlepšie, čo som v poslednom čase videl. Veľká inšpirácia.
Atmosféra, svetlo, kompozícia. Krásne prekreslené a ostré. Ale nejde len o technickú dokonalosť. Vidieť, že autor má dobré oko a vie si nájsť tie správne miesta na fotenie.
Tóno, akou fotovýbavou si to fotil?

Adushka

Tóno, parádička, nádherné fotky ako vždy! :)

Tono

Ahojte, dakujem vsetkym za zastavenie a precitanie si clanku a samozrejme, aj za vase postrehy v tomto fore. Verim ze aj dalsie moja clanky sa vam budu pacit!

TomXX

Zrovna včera sme si prešli okruh z Vyšných Revúc cez Krížnu, po Borišov a cez Ploskú späť. Išli sme ale cez deň, takže až také svetlo nebolo, ale aj tak je tam krásne na umretie. Tvoje fotky, fantázia...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum