Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Muránska planina – nedocenený turistický raj

Diskusná téma K článku: Muránska planina – nedocenený turistický raj

Keď som písal tie tri slová, nečakal som toľkú radosť, to vám teda poviem. Prvé slovo bolo "chalani", tým som myslel kamarátov z vysokej školy. Každý rok od ukončenia štúdia sme sa snažili stretnúť. Po väčšine niekde v meste alebo na byte niektorého z nás. Druhé bolo "dajme", neškodná výzva, za ktorou nasledovalo to najpodstatnejšie. Slovo, pri ktorom všetko skončí, pomyslel som si pred stlačením Enter.

FunTTomas

joj Muránska planina. Nedocenená, ale to je len dobre, lebo má dva typy návštevníkov. Hneď po prvej návšteve osloví turistu a obľúbi si ju a druhá skupina vidí len nudný les a nič viac. Našťastie okrem Muránskeho hradu tu nikdy nestretnete davy turistov.

Gusto

Patrik

Sysľovisko nie je na Veľkej lúke. Je to na lúke pri štátnej ceste Muráň – Muránska huta, kúsok za Muráňom.

Cesta z Pieskov na Studňu – je síce pravda, že po žltej popod Veľký Cigáň ideš krajším lesom, ale cesta po asfaltke na Maretkinú má tiež svoje plus a tým je vyhliadka na Poludnici. Potom z Maretkinej sa už ide aj po červenej na Studňu lesom.
Text pod fotkou "Západ slnka zo západnej vyhliadky Muránskeho hradu, v pozadí skaly na Jaskovej muke" , má byť správne ...skaly na Poludnici. Prosím oprav si to. Jaskova muka je len rázcestie.
A doplnok – ako na Studni, tak aj pod Stožkami prenajímajú Lesy SR poľovnícke chaty za nie vysoký poplatok. Na Studni sú postele pre 4 ľudí, pod Stožkami pre minimálne 10 a chaty sú dobre vybavené.

Jjano

Tomáš, aj cez Burdu sa premelie veľa turistov.

Matobee

Patrik tak ste teda vyrazili do neznáma. Pamätám si ako si pred rokom spomínal, že MP v tebe evokuje poriadku divočinu. Ste si to zažili a verím, že sa páčilo. Pekný článok a príjemná fotodokumentácia. :-)

Pripomenul si mi moje minuloročné jesenné túlanie MP sčasti podobnou trasou. Tohto roku som toto moje obľúbené pohorie navštívil prvy krát aj v lete, v auguste. Zelená jej takisto svedčí a v sviežom júni to musí byť ešte lákavejšie.

MisoB

Popis pod obrázkom opravený (proti Gustovi žiaden dišputát :) ... )

Zivan

Gusto, pokiaľ viem poľovnícka chata pod Stožkami patriaca pod OZ Beňuš Lesov SR už nie je v ponuke pre verejnosť. Alebo mám zlé informácie?

Peter61

uluk, myslím, že v lete na otvorenom priestranstve účastíci zájezdu nepotrebovali FF2 ( filtering face piece)

Gusto

zivan

ono zvláštnosťou tej chaty je, že nikdy nebola ponúkaná na oficiálnej stránke Lesov. Proste človek musel vedieť, že sa dá prenajať. V utorok preverím a napíšem.

Mahe

Gusto:
Ak máš "zdroje", tak potom aktualizuj aj ostatné tipy:

ON - Studňa, Havranie, Geringová

OFF - Lopušne, Priehaliny

Daulagiri

Touto lokalitou si to u mňa trafil Patrik. Muránska pl. je moja srdcovka. Tá zelená značka na Lopušnú je fakt divočina, Muránsky hrad je klasika ktorá nikdy nesklame. A Studňa - Hrdlisko - Nižná kľaková je môj najobľúbenejší úsek vôbec. Akurát ma nemilo prekvapilo že na kľakovej pribudla nejaká nová chatka (bol som tam v 11/2020), to mi pokazilo dojem. Škoda že ste nemali podmienky a čas na výbeh na Skalnú bránu, je to krásne miesto. Údolie Randavice zo zrubom mám tiež rád. Ešte ma prekvapilo že nejak si nespomenul chatky na Kučelachu, nezaujali vás? Je to tam pekné.

Páči sa mi ako do článku vsúvaš tie rozhovory, vytvára to príjemný príbehový opis.
Fotky sú úplne super, vďaka za článok, vychutnal som si ho. Až sa mi zacnelo, mal by som tam zas ísť :o)

Gusto

Zivan

mal si pravdu. Chata Stožky už nepatrí Lesom SR, ale vlastníkom je Poľovnícky zväz. Verejnosti ju už neprenajímajú. Len ako po nejakej známosti.

Mahe

nemám zdroje, mám len kontakt na pána z Lesov, ktorý mal chatu Stožky predtým na starosti.

Ale Studňa, Priehaliny a Havranie sú normálne v ponuke na stránke Lesov pre verejnosť

ubytovanie.lesy.sk/vyhladavan…

Odštepný závod Revúca.

Tam by ti vedeli povedať aj o Geringovej a Lopušnom

TomXX

Muránska je tiež moja srdcovka, na Burde som zažil pár krásnych večerov v komornej atmosfére. Bivak na Maretkinej, východ či západ slnka na Poludnici , bylinkový čaj v horárni na Maretkinej pri plynovej lampe, voľné Noriky na Nižnej Kľakovej... Chatu pod Hradom síce zrekonštruovali, ale historický vzhľad utrpel. Skalná brána je super, ako výhľad zhora, tak aj okno dolu. Inak na tej žltej zo Stožiek som zakufroval asi vždy :)) Juh MP mám celkom solídne prechodený - super ja napr. Tisovec - Voniaca - Siváková, ale mám resty zo strany od Pohronia, musím to napraviť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma