Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čertovsky Krížom – Krasom

Diskusná téma K článku: Čertovsky Krížom – Krasom

Začiatok septembra 2021 bol na turistiku ideálny – slnečný, teploty len okolo 23 stupňov. Naplánovali sme si dlhší pobyt v Moldave nad Bodvou s cieľom dobre preskúmať východnú časť Slovenského krasu. Pri plánovaní sme našli na nete stránku Krížom – Krasom a zaujala nás ich ponuka a aj trasa, ktorú mali počas nášho pobytu v pláne. Po telefonickom dohovore nás ochotne zobrali vlastnými autami na miesto stretnutia.

Tomka

martin knor
Prvý obrázok - Jaskyňa za Čertvým mostom.
Druhý - áno.

Martin knor

Motal som sa tam vlani, ale cielom bolo pozriet si Hajske vodopady. Myslel som, ze od cesty fotim Certovu jaskynu (vid obrazok, snad ho system nacita), ale moc sa na Vase obrazky nepodoba. Gordanova jaskyna je hned vedla cesty, nasiel som ju nahodou.

Tomas Vohlarik

Danka pekne zakutia ste zasa navstivili, kde na ne vy aj chodite? :-) V lete som rozmyslal kam pojdem s partakmi na 3 dni do hor, v plane bol aj Slovensky kras. Ale na zaklade aj tvojho clanku o Tufnej doline to nakoniec vyhrala Velka Fatra. Buduci rok to asi budu tiesnavy a planiny Slovenskeho krasu. Zaujala ma ponuka Krizom Krasom - dakujem za tip. Prajem vela dalsich peknych objavitelskych "expedicii" :-)

Tomka

Svatopluk
Kraj okolo Janíka nepoznám, ale planiny Slovenského krasu mám veľmi rada. Je to niečo úplne iné ako naše ostatné pohoria. Je to kraj škrapových polí, jaskýň, priepastí a závrtov. Len škoda, že turistické značky zaujímavosti, ktoré robia Kras krasom väčšinou obchádzajú.
A pre viacdňových turistov je tu problém, lebo na planinách je veľmi málo prameňov a aj tie nie vždy majú vodu.

Svatopluk Štěpánek

Danka, Vy ste sa túlali krajom, kde sa narodil otec
( okolo 10 km od M n.B. na juh, v Janíku ).
Keď som vojančil v Uzovskej Panici, šiel som sa tam pozreť ) a pravdu povediac, mne sa ten kraj na juh od M. n. B. videl nezaujímavý. Teraz vidím, že zaujímavý je.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov