Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Smutné Skorušinské vrchy a cíp Západných Tatier

Sona

Myslim, ze neboli, asi by som tam nesla, keby to bolo vo vystavbe.

Peter61

Soňa,
neboli tam výstražné tabuľky cca "vo výstavbe,vstup na vlastné riziko ?"

Sona

Na rašelinisko Peciská vedie tiež časť náučného chodníka Antona Kocyana, je tu úplne nový drevený chodník (stav z tohto októbra). Nešmýka sa ani v daždi.

Matobee

Vlado tak je ako vravíš. Na hraničnom hrebeni a poľskej strane bolo živo. Kým som oddychoval a prechádzal v blízkosti Bobroveckého sedla sa tadiaľ premlelo zo 30 ľudí a myslím, že väčsina išla z Rákoňa, Volovca.
Hrebeň od Lúčnej k Osobitej je nádherný úsek. Ešte sa tam niekedy určite vyberiem v krajšom počasí.

To je naozaj zaujímavé zistenie. Skôr by som čakal niečo v súvislosti s lúkami.

Janka keď som si pozeral trasu pred túrou, popozeral som aj nejaké fotky z Galérie, prípadne články z tejto oblasti a sa mi zdá, že na jednej fotke (asi Tvojej, ale nie som si istý) spred 3 - 5 rokov to vyzeralo pod Magurou ešte o dosť lepšie ako momentálne. :-(

Janabilesova

Naša trasa pred 3 rokmi s bicyklami pokračovala ďalej Tichou dolinou a odtiaľ sme sa držali spevnenej cesty, ktorá vedie o niečo nižšie popod hrebeň. Na ceste boli 3 rozhľadne - prvá v Tichej doline, druhá bola nad cestou a bolo treba k nej ísť pešo a vrátiť sa späť ku ceste - a tretia rozhľadňa bola nad Oravicami. Na tejto trase to bolo vtedy ťažbou poznačené menej. Otázka je, ako to vyzerá teraz.

V.v.l.a.a.d.o.o

Cestička medzi Lúčnou a sedlom pod Osobitou je naozaj nádherná. Husté lesy, polianky s úžasnými výhľadmi na Roháče a strmý končiar Osobitej. Na vrchole Lúčnej bolo plno i na hraničnom hrebeni od Volovca a tu iba zopár ľudí.
Keď sme raz čakali v Zuberci na autobus, vypočul som si rozhovor, ako vzniklo pomenovanie Lúčna. Vraj tam kedysi chodievali vysťahovalci pred cestou za more a lúčili sa s rodným krajom.

Matobee

Tomáš snád to neni recesia. :-)
No hlásili o dosť lepšie, ale nevydalo. Malo to svoje čaro a tajomno. Určite sa sem raz vrátim v dobrom počasí. Krásna a zaujímavá príroda.

TomXX

Ten úsek medzi Osobitou a Lúčnou vyzerá super!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov