Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kráľ Ybbstalských Álp - Großer Ötscher

Diskusná téma K článku: Kráľ Ybbstalských Álp - Großer Ötscher

Ybbstalské Alpy sú rozsiahlym vápencovým pohorím, rozprestierajúcim sa na územiach spolkových republík Horné Rakúsko, Dolné Rakúsko a Štajersko. Práve vďaka vápencu je oblasť plná krasových útvarov a nachádzajú sa tu azda najznámejšie rokliny Rakúska – ?tschergraben a Hintere Tormauer, ktoré Rakúšania hrdo nazývajú Grand Canyonom Európy. Nad nimi sa do výšky 1893 m vypína môj osobný kráľ Ybbstalských Álp - Großer Ötscher. Nie je najvyšším a možno ani najkrajším vrcholom oblasti, no môjmu srdcu učaroval už pred rokmi.

Sona

Pripomenula si mi, ze mam celkom pekne fotky z Otschergrabenu spred 4 rokov, ale dost pochybujem, ze by som este zrekonstruovala dej do clanku. Kazdopadne je to pekna oblast.

Kofoluska

Raz sa možno podarí. Teraz som naháňala pekné počasie, aby som sa zase neotočila chvíľu pred vrcholom ako v septembri :-D Ťažko sa mi vracalo nazad do BA, porazenej takýmto "kopčekom" (alebo skôr počasím)

Kofoluska

Vaše reakcie sa tak dobre čítajú :-)
V redakcii majú ešte jeden môj článok z uzavretia turistickej sezóny - bol to síce roadtrip po Hohe Tauern, nie turistika, ale dala som do toho tipy na túry. :)

Svatopluk Štěpánek

Ja sa opakujem, ale sú to od Vás všetko dobré tipy. Manželka obľubuje Berchtesgadensko a Horné Rakúsko a Salzburgsko, takže jej mám vďaka Vám čo ponúkať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma