Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Wölzerské Taury - od Hohenwartu po Hochschwung

Diskusná téma K článku: Wölzerské Taury - od Hohenwartu po Hochschwung

Wölzerské Taury sú pohorím, ktoré našincovi pripomína Nízke Tatry. Sú však trochu vyššie, kopce tam majú nadmorskú výšku do 2500 m. Naviac, hole sú porastené skôr čučoriedím, kosodreviny je málo. Aj preto je najvhodnejším obdobím pre návštevu pohoria neskoré leto či skorá jeseň. Nezalesnený hrebeň ponúka nádherné výhľady a človek si môže spestriť putovanie tým, že si sem-tam zobne zopár "jafúr".

Kofoluska

Ďakujem. Je to riadna výzva, budeme si musieť pred samotnou hohenweg vymakať kondičku inými túrami, už ich mám pár naplánovaných a snáď mi vyjde hrebeňovka celým Hochschwabom (hoci chcela som ísť cez G´Hacke, ale v prípade hrebeňovky ho obídeme) - tú mám rozplánovanú na dva dni.
Hohenweg som už pekne rozplánovala, aj s dvoma ústupovými cestami, keby sme to nedávali. Členstvo v alpenvrein zaplatené, akurát musíme dokúpiť pre istotu nejaké kompaktné spacáky. Potom už len aby nám vyšlo počasie. :)

Martin knor

Drzim Vam palce. Pred casom som si na jednej chate listoval brozuru o Tauern Hohenweg, je to poriadna vyzva.

Kofoluska

Super, dal si mi inšpiračnú výzvu na budúci rok. Už som ukecala aj kolegyňu. Skúsime tú sedemdňovú verziu Schladminger Tauern Hohenweg. :)

Daulagiri

Naozaj krásne hrebene, nekonečné možnosti túlania a fakt dobrá inšpirácia. Tá dúha vyzerá zaujímavo. Páči sa mi aj to že v horách stretávaš máličko ľudí, kedysi som mal o Alpách predstavu že sú tam skoro všade turisti, ale pri čítaní tvojich článkov som pochopil že to tak nieje.

Inak tiež som chcel ísť tento rok turistikovať do Bavorských hôr, ale nevyšlo to, snáď nabudúce.

Martin knor

Svato, v Rakusku je tych hor viac, takze je vacsi vyber. Ale tento rok som tam chodil po horach iba par dni (okolo 10), na Slovensku hodne vyse 100 (ked pocitam aj poldnove prechadzky). V minulosti som chodil vela do Ciech a na Moravu, vlakom to bolo super. Lenze uz nebyvam v Bratislave...

Svatopluk Štěpánek

Dobrý tip. Vy a pani Haratíková ste bezodný zdroj inšpirácie. Najmä pre moju manželku, ktorá z pre mňa nepochopitelných dovodov uprednostňuje rakúske a bavorské hory.
Pekné fotky a pekné hory.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma