Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Českom 2: Cez Moravu na Králický Sněžník

Matobee

Pavel parádna trasa zas raz a krásne zábery. Jesenníky, Praded, Smrk ma tiež lákajú, ale asi až o pár rokov, keď budem spokojný so spoznaním domoviny.

Dobre som sa zasmial na španielskej koride. Stalo sa mi tiež niečo podobné, asi niekde na Krupinskej planine to bolo, že za mnou začali utekať jalovice, keď ma z 200 metrovej vzdialenosti zbadali. Našťastie nás delil chabý plotík a dúfal som, že zastanú. Pôsobilo to dosť akčne.
Tiež dobytok čo sa pasie vo VF v oblasti Chabdzovej a aj nad Hrboltovou pôsobí divoko a dáva sa do behu, z čoho ide rešpekt. Keď som tadiaľ zopár krát išiel po TZT tiež som sa držal pri plote, alebo išiel zrýchleným presunom. :-)

Pavel Forgáč

Svatopluk Štěpánek - možno v minulom živote ale v tomto určite nie :D. Ako som už predtým písal k obom mám veľmi ďaleko. Ďakujem za doplnenie informácii nevedel som, že sudety siahali až tam. Zaujímavé, že tú bridlicu používali hlavne Nemci.

boro - tak to som rád, že som ti oživil spomienky na tento kraj :). Ten Sovinec je tak v doline/jame. Trochu divná lokalita pre hrad.
Tie tábory pre deti sú tam paráda, deti sa dostanú do prírody a nesedia iba za mobilom. U nás to ide presne opačným smerom a potom to tak aj vyzerá. Ja som mal tiež len šťastie, ak sa to tak dá nazvať, že som vyrastal aj žijem v dedine, kde rovesníkov nieto a les mám 50 m od zadných dverí domu. Takže túlanie sa po lese a škriabanie sa po skalách/stromoch bolo bežné od mala. Na druhej strane ma to zase nenaučilo spoločenskosti, takže rád si čítam tvoje príbehy ako ste s partiou kadečo zažili na túrach :). Ďakujem za prianie.

Boro

Paľo, no úplná fantázia. Človeče, ty si tulák ako vyšitý. Strašne rád som si prečítal o tvojom putovaní. A aj preto, lebo sám som tento kraj prešiel. Rovnako ako ty, sme spali v altánku nad Rešovskými vodopádmi,a vlastne celú jednu časť sme prešli i keď niektoré úseky v opačnom smere. Na hrad Sovinec sme prišli asi z opačnej strany, pretože sme ho nazvali ako Hrad v jame. Kaplnka česko-nemeckého zmierenia je na tom mieste preto, lebo až potiaľ bolo územie osídlené nemeckým obyvateľstvom, tzv.Sudety. Tie skúsenosti z českými detskými tábormi mám aj ja. Myslím , že odtiaľto pramení zvýšený záujem Čechov o život v prírode a ich dobrodružnosť.Videli sme aj tábor, kde bolo z kolmej skaly spustených možno 6-8 lán a decká sa tam učili základom horolezectva. Videli sme tábor celý z indiánskych wigwamov , zálesácke tábory a môže mi to byť iba ľúto, že naše deti sú vychovávané úplne inak. Pali , želám ti ešte veľa takýchto krásnych vandrov plných pohody a šťastia.

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Pavel,
výborná trasa, fotky a športový výkon.
1 aj tak neverím, že nie si vojak či bývalý vrcholový športovec
2 bridlica, čo viem, sa používa(la) vo stavebníctve, na strechy, niekedy aj ako vonkajší obklad múrov
3 cesta česko-nemeckého zmierenia - je tam, pretože tam pred 2. svetovou vojnou žili Nemci, ktorí boli potom vysídlení či odišli
mimochodom, tá bridlica sa používala v ČR tam, kde pred vojnou žili Nemci.
Si borec !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma