Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Hodinky s vyskomerom, barometrom a kompasom

Falcon666

Ja mám Garmin fénix 5X Plus Sapphire a som maximálne spokojný. Používam ich dva roky na VHT, lezenie, skialp a zatiaľ bez problémov.
Otestované aj na 14-dňovej dovolenke pri mori - plávanie, paddleboard, potápanie do cca 9m.
Odporúčam.

Peter61

@ mato_d :ja som bral Suunto Vector čierny tiež kvôli " civilnejšiemu" vzhľadu. R.2016 mi na do potoka v Kyseli odletela otočná ružica kompasu, takže vyzerá trocha ošumšele.
A čo sa týka Suunto Core All Black: tak ako tu napísali šéf = retro spred 20 rokov. Ale .ph vie toho byľku viac o mojich schopnostiach, ako Ľubo.
od výrobcu :
Suunto Core Classicissa yhdistyvät kaikki tärkeimmät ulkoiluominaisuudet, tukeva rakenne sekä mukava elastomeeriranneke. Korkeusmittarin, ilmanpainemittarin ja kompassin säätietoihin yhdistävä Suunto Core Classic on ehdoton apuväline seikkailuihin.

Peter61

tomXX :
ako dlho si používal Fenix 5 do silikónovej havárie ?

TomXX

Ja som mal Fenix 3 bez HR, predal som, doložil a kúpil Fenix 5 (nie X, ani Pro), ale musel som v lete meniť barometer, lebo bola pretrhnutá silikónová blanka ktorá chráni snímač. Výmena 20€ vo vlastnej réžii, Garmin servis nič také neponúka. Do budúcna by som asi tiež zvážil Coros Apex...

Mato_d

Ja som vyberal medzi Suunto a Garmin. Zvíťazili Garmin Fenix 3, najmä kvôli civilnejšimu vzhľadu a zafírovému sklíčku. No a keďže sa mi nechcelo investovať majland, stavil som na bazos.sk :)

Peter61

Ľubo, takto nas**ť ... :-))
Alpy mi nevyšli už tretíkrát.
Qeci:
optický pulzový oxymeter je zaujímavý, ale obvykle nás chodí viac = treba pomerať viacerým ( nie mne). na to je lepší klasický "nechtový".
Ja viem, že je r.2021, veď Petzl Duo a Tikka RXP idem nahradiť Swift RL.

Lubo

Ja pouzivam Coros Apex Pro uz takmer 2 roky a som spokojny. V GPS rezime vydrzali tot pred dvoma tyzdnami tri velmi vyzivne vysokotatranske tury na jedno nabitie. Bez GPS daju 2-3 tyzdne.

Vyhoda, ktora by teba mohla zaujimat, je meranie saturacie kyslika (SPO2). Ked sa dostanes nad 2500mnm, tak to celkom slusne ukazuje tvoj stav. Na SK vyuzitelne velmi malo, no v Alpach ako by si nasiel.

Viem, ze som sa dostal mimo temu, no come on, je rok 2021 ;-).

Peter61

Ľubo, cieľ je na titulke,ale nebránim sa úporne inovácii.
Je pravda, že prvý výškomer som mal pred cca 25 rokmi Avocet za 5 000 SK a takisto ako prvý Suunto Vector chradol na starobu ( na Stredohrot 1 700 m ...)
Druhý Sunnto Vector sa vyparil v septembri takže popri skladacích paličkách idem kúpiť aj výškomer.
Aj Suunto 7 som kukal
sport-conrad.com/…/7-sc-1.html

Lubo

A cielom je vlastne co? Tento typ hodiniek je tak trochu retro spred 20 rokov. Ked by som chcel tieto funkcie, tak by som uz nepohrdol GPS zaznamom v hodinkach a bud by som vzal Coros Apex alebo ak by som chcel setrit, tak Coros Pace 2.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum