Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Hodinky s vyskomerom, barometrom a kompasom

Diskusná téma Hodinky s vyskomerom, barometrom a kompasom

Máte s tým skúsenosti? Odišiel mi Suunto Vector, takže zháňam dačo s barumometrickým výškomerom.

Peter61

díky za tipy, až "prechlascem" Suunto Core ( never change the winnig team), možno kúpim dačo modernejšie, ako "retro" (povedal Ľubo).

Už od prinajmenej 09/11/21 05:27 mám dilemu vyriešenú, lebo .ph mi dal tip na Suunto Core.
A .ph vie, komu radí !
hiking.dennikn.sk/…/tote_snez…

Jjuraj

Garmin je spravna volba. Isto nebudes lutovat. Prvy turisticky Garmin som mal nemapovy a slapal cele roky, isto by siel aj teraz keby som ho zapol. Kupil som pred 9 rokmi ale novy, mensi, mapovy. Do dnes ide ako hodiny, dokonca sa daju teraz aj aktualizovat topograficke mapy slovenska bezplatne cez freemap. Je to top jednicka. Mozno mam stastie, ale bezporuchove vyrobky. Ak neratam gumenne tlacidlo co sa predralo pouzivanim po tych 9 rokoch. Ale to by som vysuchal aj keby to bolo akejkolvek inej znacky. Vsetko ide bez jedinej poruchy. Este mame v rodine dalsie dve zariadenia od tejto znacky. Nikdy nic nesklamalo. Statisticke udaje z GPSka su presne, porovnaval som aj s kolegami co maju ine znacky, ktore sa im uz aj davno pokazili...
Nie je to lacna volba, ale overena a funkcna.
Za mna z praxe isto doporucujem vsetkymi desiatimi.

Pekm

Ahojte, tak pridam nieco aj ja do diskusie. Zvazoval som suunto a garmin a nakoniec som sa pre Garmin rozhodol z dovodu, ze ich malo vela ludi z okolia a odporucali mi ich. Zaroven su ovela prepracovanejsie statistiky a udaje (teda aspon za mna) Aby to neznelo len ako chvala tak sa mi po roku a 10 mesiacoch zacalo kazit podsvietenie pricom po otuzovani alebo umyti ruk to vyzeralo, ze nieco netesni a problemom je voda. Reklamaciu na moje prekvapenie vyriesili vymenou tovaru a dostal som novy kus. Mam 6x sapphire len keby niekto chcel vediet ktore to spravili.

JozSk.

Ja tiez rovnako odporúčam značku Garmin. Vyskúšal som už viacero značiek ale s touto som bol zatiaľ vždy spoko. Take malé bezvýznamné plus je, že sú ešte aj pekné :D konkrétne tieto to sú
exisport.com/…/89585-monitor-…

Ale tak samozrejme zaleži komu čo sadne, každý ma iné preferencie. No keď som si všimol túto diskusiu, potreboval som sa podeliť s vami:)

Peter61

určite ekologickejšie riešenie, ako každé 2 roky meniť CR2430

Kraki

Hodinky, aj keď sú pod rukávom sa nevybijú natolko, že by neposkytovali všetky funkcie. To by museli byť v tme rádovo mesiace. Práve preto som si ich vybral.

Peter61

Kraki, díky za tip.
Síce už mám na ceste Suunto Core ( never change the winnig team), ale po Avocete som pred -nástimi rokmi uvažoval aj o Casio. Na nižší rozsah mínusových teplôt oproti napr.Suunto sa tiež pamätám " keď máš na zápästí -10 st.C výškomer už nepotrebuješ".
Btw. keď sú hodinky v zime pod rukávom ( viď Falcon666 nižšie), stíha solár nabíjať ?

Kraki

Ja som veľmi spokojný s hodinkami Casio PRW-50T-7AER, ktoré mám. Spĺňajú všetky tvoje požiadavky. Majú výškomer (založený na atmosférickom tlaku), barometer, kompas. Okrem toho aj teplomer, žiaľ len do -10 stupňov. Nemajú síce GPS, ale majú solárne nabíjanie. Ešte sa mi nestalo, že by sa mi baterka vybila, tak, aby som nemal k dispozícii všetky funkcie.

Falcon666

Peter61 -
Nikomu netlačím značku Garmin, píšem iba svoje skúsenosti. Predtým som zvažoval Suunto, ale dobre som sa rozhodol, keď som kúpil Garmin. Mal som možnosť porovnať viac modelov.
Každý nech si kúpi to, čo sa mu páči. Hlavne, aby kupoval to, čo reálne aj využije.
A pri lezení mi nezavadzajú, väčšinou sú pod rukávom, a keď nie, zafír to zvládne, remienky sa dajú vymieňať. Zrejme sa časy trochu zmenili a horolezcov vídavam často s náramkovými hodinkami.

Bikemartin

No vydržali, bo posledné roky ich nosím viacmenej len na skialpy a denne deriem Seiko 5 SNK809 ;-)

Peter61

dochtore, 10+ je dobré číslo. Mne by Vector č.2 tiež možno vydržal, keby som ho nedal na hranie mačkám na Brnčalke.

Bikemartin

ja to retro Core mám 10+ rokov. Prvý kus mi vymenil výrobca tesne pred vypršaním 2-ročnej záruky za nový, bo odišlo tlačidlo pre "backlight". Mám verziu all black, oranžové číslice na čiernom pozadí nie sú veľmi dobre viditeľné, asi by som dnes volil klasicky čierne na bielom pozadí. Na to, aby sa človek dokázal v hmle zorientovať, že kde asi (výška) sa nachádza, stačia.

Peter61

@Falcon666 :-) s tým lezením s náramkovými hodinkami mi to nejak nejde. V časoch BRSS=CPN sme horolezca spoznali podľa hodiniek Prim Sport zavesených na krku na červenej repke = tzv. lavínovej šnúre. A na kyseľskej ferate som si zo Suunto Vector odmontoval kompasovú ružicu.
TomXX, díky, už pracujem na retre, povedal by Ľubo. Maskovaný Vector. Výrobca:
"Suunto Core je vytvorený na základe úspechu slávneho modelu Suunto Vector a poskytuje vám presné údaje merané výškomerom, barometrom, hĺbkomerom, digitálnym teplomerom, indikátorom tendencie počasia a digitálnym kompasom"

TomXX

Peter61: F5 som kúpil z bazošu dvojročné, po záruke, a neviem ako ich bývalý majiteľ trýznil. Moje Fenix 3 mali asi 3 roky non-stop nosenia na ruke (plus hory, more, bazén...) a žiadny problém.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov