Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Michal Wiezik: Sadiť stromy v národnom parku je pomýlený greenwashing

Matobee , 1 reakcia

Zaujímavý a poučný rozhovor. Počúval som už vyše pred týždňom počas cesty menej zaujímavými časťami Braniska.

Inak tohto človeka som dlho nepoznal "čo je zač". Myslel som si, že je to nejaký samozvaný, premotivovaný
ekoaktivista. Tak som si aj toto ujasnil a som pozitívne prekvapený. :-)

TomXX

"vyzdvihol jedinečnosť našich lesov, ktoré sú jedným z najdôležitejších spojencov v boji s klimatickou zmenou. " hlavne tie v Nízkych Tatrách :)

Pavel Forgáč

Ministerstvo pôdohospodárstva opäť zaperlilo: facebook.com/photo?fbid=26526…

Podľa tejto logiky vlastne stačí vyrúbať amazonský les, tajgu v Rusku a Kanade, vysadiť tam nové "akože lesy" a s klimatickou zmenou sme v suchu :D.

Akosi pán minister zabudol nato, že veľká časť z vyťaženého dreva skončí do pár rokov opäť ako CO2 v atmosfére. A že to ten strom ukladal 50-100 alebo aj 200 rokov, to už nikoho nezaujíma. Však mi to dodáme späť do atmosféry za 2 roky.

Pavel Forgáč

Takéto zásadné reformy sa mali robiť ešte v 90-siatych rokoch minulého storočia. Vtedy bolo dostatočné nadšenie ľudí pre takéto veci a hlavne nebol rozšírený internet. Dnes dostali ľudia do rúk "zbraň" v podobe internetu bez toho aby na ňu potrebovali nejaký pomyslený zbrojný preukaz alebo spôsobilosť na jej držanie. Bohužiaľ dnes tak ľudia neškodia len naším lesom/národným parkom ale kvôli nim reálne umierajú ľudia. Čo je dosť smutné. Dnes už netreba na docenta študovať a publikovať odborné práce 10-20 rokov ale prekotiť 3 poldecáky v krčme a vygrcať svoj názor na sociálnu sieť. Samozrejme to časť ľudí zožerie a šíri ďalej lebo kritické myslenie odišlo na dovolenku niekam do teplých krajín. Nevidím to veľmi ružovo a skôr si myslím, že sa tu v tomto ešte veľmi dlho nikam nepohneme, ale snáď sa mýlim.

PS: som zvedavý či bude Kollár o 2-3 roky rovnako nadávať poľovníkom ako sa ich teraz zastáva. Po lesoch sa opäť váľajú tony kukurice, repy, rožkov a kadečoho aj keď ministerstvo vydalo zákaz kvôli africkému moru. Tak dúfam, že keď u nás zanikne chov ošípaných tak im bude nadávať zato, že k tomu tiež výrazne prispeli.

Daulagiri

Naozaj veľmi príjemný rozhovor, opäť pekne vysvetlené rôzne veci, palec hore!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov