Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dolina Pięciu Stawów Polskich a Morskie Oko

Diskusná téma K článku: Dolina Pięciu Stawów Polskich a Morskie Oko

Morské oko na poľskej strane Tatier je najväčším plesom v Tatrách. Dostať sa k nemu dá pohodlne po asfaltke od parkoviska Palenica Białczańska buď peši alebo konským povozom. My si nechceme ničiť nohy na asfalte, ktorého máme v Bratislave viac než dosť, preto volíme okruh z parkoviska dolinou Roztoki do Doliny Pieciu Stawów Polskich a cez Świstovu Czubu prejsť k Morskému oku. A možno aj vyškriabať sa k plesu Czarny Staw pod Rysami, ak sa nám ešte bude chcieť. Spiatočnú cestu plánujeme skrátiť konským povozom. Po 12 km a prevýšení zhruba 1000 metrov, nám to určite padne vhod.

JozefJ

Nakoľko mi lezú na nervi poľské maniere opísané v článku, zvolil som síce nelegálny ale o to lepší model tejto túry. Nikoho nenavadzam. Túru som začal v Lysej poslané, pokračoval som Bielovodskou dolinou az po horáreň. Tam som vyšiel do polovice lúky a vošiel do lesa k hraničnej riecke. Topánky išli dolu a v ľadovej vode som prebrodi Biely potok. Dosť silný prúd, osvedčili sa paličky. Na druhej strane v Poľsku som sa vynoril pri Schronisku Roztoki a dal si pivo za úspešným dobrodružstvom.

Matobee

Martina pekný článok, túra aj krásne fotky. Napriek nepríjemnému úvodu na parkovisku ste boli bohato odmenení tatranskou prírodou, zážitkovým konským povozom so zvieracou atrakciou - jeleňom.

Pripomenula si mi minuloročné pohľady do doliny piatich poľských plies z Hladkého sedla aj štítu, na ktoré rád spomínam. Sú to nádherné zákutia. Snád sa raz vydám aj do Poľských Tatier

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma