Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Špeciál k 17. novembru: Cezhraničné túry

Lubo

Heno, je dost postatny rozdiel dostat pokutu pri Ohnisti a byt zastreleny na hranici pred 89. Prirovnavat ochranu prirody k totalitnemu rezimu je uplna strata citu pre mieru. Nehovoriac o tom, a ty to velmi dobre vies, ze ludia chodia kade-tade a pokuty su skor rarita ako bezna realita. To, ze existuje jeden prepnuty strazca v Nizkych Tatrach, ktory si vykon straznej sluzby pletie s hrou na vojacika, neznamena, ze tu mame akusi ochranarsku totalitu, kde by ti islo o zravie ci zivot.

Ade.e

Nechcem sa tu nikoho zastavat, ale to prirovnanie, i ked riadne prestrelene, predsa ma svoje male racio.
A to, ze ked chceme ist napr. k Ohnistu, tak sa musime bat, aby nas nejaky ochranar nespokutoval.
Nehovoriaac o udavacov, ktori sliedia po fb a nahlasuju fotky z miest, kde by sa bezny turista nemal pohybovat. A potom chodia domov pozdravy..
A pritom vsetci dobre vieme, ze tie NP su len atrapou. No nie kvoli navstevnikom, ktori zajdu mimo TZT, ale developerom a drevoruvacskej mafii.
Ano, vrazdenie na hraniciach sa neda porovnat k horlivym ochranarom, Ale preco sa teraz nemoze chodit na miesta, kde sa niekedy bezne chodilo?

Jaro_PO

@rc
Si si tým druhým miestom EU istý ? Lebo podľa verejne dostupných zdrojov je po USA na druhom mieste v exporte zbraní Ruská federácia.
Ten tvoj výplod z 08:40 jasne ilustruje o tebe viac, ako si možno praješ.

Rc

PaliT ano, mas pravdu. Ak ti moj nazor nejako vadi, alebo ta nejako obmedzuje. tak sa vopred ospravedlnujem. Asi mam ine zivotne skusenosti ako ty.
A ked je uz temou zivot v mieri a slobode, este si predsa dovolim jeden fakt a to, ze by sme si asi nemali zatvarat oci pred faktom, ze europska unia je druhym najvacsim (samozrejme po USA) exporterom zbrani najma do zon vojnovych konfliktov. A kludne si tu mozeme zit v iluzii, aki sme my dnes mierumilovni. A co na to nasi zastupcovia v europskom parlamente?

PaliT

@Ľubo

rc nič neprestrelil, len sa konzistentne prejavuje vo svojej neprerušenej líni postojov k politike, ochrane prírody a pod.

Rc

Lubo a ak si ma chcel tou fotografiou nejako vydesit tak sorry. Mna sa tieto nestastia dotkli aj osobne a ako som uz pisal som byvaly vojak a podobne veci som zazil. A mozem ti povedat z vlastnych skusenosti, ze za tieto veci nie je zodpovedy ziaden rezim, ale je to vzdy iba zlo, ktore sa skryva v srdciach ludi. Ziadna zmena ci uz politicka alebo spolocenska na toto nepomoze, jedine co pomoze, je vola cloveka odpustit.

Rc

Lubo ak si nepochopil, mala to byt symbolika. O nej je predsa cely clanok. Mal by si zahodit predsudky, ako si mi to kedysi pisal. Ja som to uz urobil :-)

Rc

Tak zda sa, ze az tak vela sa toho nezmenilo. Sice kym vtedy vas zastavili na hranici vojaci, dnes vas na ture, na ktoru sa tu nabada, zastavia ochranari a zrejme vas pekne skasiruju a poslu naspat. Nuz rysuje sa, kto v dnesnej dobe prevzal zezlo pohraniciarov :-) vid ta tura v tatroch v clanku

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma