Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vodičák v kope snehu

Diskusná téma K článku: Vodičák v kope snehu

Je večer a vonku husto sneží. Predpoveď počasia však do rána sľubuje vyjasnenie a pekný slnečný deň. Hneď mi teda začne vŕtať v hlave, kam by som nasledujúci deň vybehol. Na domáce kopce sa mi veľmi nechce, keďže tam behám furt. Rozhodnem sa teda, že pôjdem niekam ďalej. Ale kam? Stále rozmýšľam a nakoniec si poviem, že uvidím ako bude ráno a podľa toho sa zariadim.

Pavel Forgáč

Podivné príhody na tomto mieste pokračujú. Dnes som sa tu bol prejsť a potom som pokračoval ešte smerom na Krivin. Tradične som si sadol na okraj jednej lúky, kde si vždy rád posedim. Iba som sa tak obzeral po blízkom okolí, keď si ku mne zrazu prisadol vrtuľník :D. Nejaký chlapík zo Senca si tu rozhodol dať počas cesty raňajky. Vraj tu už takto pristál druhýkrát lebo sa mu tu páči. Teda už si ku mne na túre prisadol kadekto ale vrtuľník ešte nie :). Najviac ma dostalo keď vytiahol slaninku a bochník chleba. Stará dobrá klasika aj u človeka, ktorý zjavne nemá hlboko do vrecka :). Celkom fajn sme sa porozprávali a dostal som aj kontakt, keby som sa chcel niekedy odviesť na vrtuľníku. Toto sa fakt môže stať asi len mne :D.

Bulat

Pri tomto článku si zrejme každý turista spomenie na obdobnú príhodu i následné zúfalé hľadanie. V mojom prípade sa jednalo o kompaktný fotoaparát, ktorý som pred rokmi stratil v strmom a zarastenom teréne Veľkej Fatry. Šnúrka foťaku vyčnievajúca z vrecka sa zrejme zachytila o haluz a ten následne tichučko vykĺzol do hlbokého prašanu. V mojom prípade som presne vedel, kde som ho naposledy použil a iste to nebolo ďalej ako 100 m od aktuálnej polohy. Nespočetne krát som ten krátky usek prešiel hore dolu, avšak neúspešne. Čim viac som tam dupal a prehraboval sneh, tým menšia bola šanca na pozitívny výsledok. V mojom prípade som ho nenašiel dokonca ani pod sedadlom v aute, takže tam v tej ťažko prístupnej strmine leží zrejme dodnes.

Martin knor

Lubo, predpokladam ze na to v nom musis mat sim-kartu. Mne smartfon sluzi ina ako mapa.

Lubo

Smartfóny sa dajú lokalizovať, keď sa stratia. Android má na to aplikáciu Find my Device.

Pavel Forgáč

Martin knor - nie si v tom sám :D. Tiež som na tom s mobilmi podobne. Často ich rozbijem alebo inak zavraždím aj keď posledný mám už 2 roky. Až sa tomu čudujem, že mi toľko vydržal zatiaľ. Osobne sa mi podarilo robiť aj CAT, ktorý by sa nemal dať rozbiť :D. Kvôli tomu si tiež kupujem tie lacnejšie a popravde na druhej strane ani neviem načo by som využil drahý telefón. Asi na nič :).

Martin knor

Pekne. Mne sa na jar podarilo kdesi pri Sturove stratit smartfon. Ked som oddychoval, tak som si ho pozeral, no po asi 15 minutovej trase som zistil, ze ho nemam. Problem bol v tom, ze som nesiel po ziadnom chodnicku ale som sa predieral chrapacinami. (Zrejme mi vypadol z prsneho vrecka, ked som podliezal nejaky konar.) Tiez som odhadnutu trasu trikrat presiel hore aj dole, co ma stalo peknych par skrabancov, ale smartfon som nenasiel. Po navrate domov som si okamzite objednal dalsi. Opat z tych lacnejsich, pretoze takyto osud ma velka cast mojho vybavenia :-(.

Tomka

Pali tak to vysvetľuje tých 50 km:):)

Tomka

:):):)
Pali to sa iba Tebe môže podariť spraviť 50 km z Breznice na Priesil a ešte výškové prevýšenie ako Tatrách.

Svatopluk Štěpánek

Pekne napísané.
Syn takto z obalu mobilu stratil preukaz zdravotnej poisťovne niekde za Mačou. Ale mali sme šťastie, šli za nami tri turistky- kamarátky z Martina a stratený preukaz nám odovzdali. Zlaté ženy, naviac sympatické a pekné.

Tereza Belková

Dobré napísané, viem sa vžiť do Vašich pocitov, keď ste doklad hľadal. ????

Matobee

Veselý príbeh na Silvestra. Fúúú 50 km v snehu, dosť husté.

Súhlasím z Borom. Ja medzi sedadlami v aute hľadám niečo minimálne raz do týždňa. :-) Už či mobil, peňaženku, kartu, žuvačky atď. A často radím aj druhým začať práve tam.

Pavel Forgáč

Pamätám :). Akurát ma to v tej chvíli vôbec nenapadlo. To miesto pod sedačkou bude nejaká zakliata zóna :D.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma