Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: TTO Najvyššie vrcholy slovenských pohorí

V.v.l.a.a.d.o.o

Fabova hoľa je najvyšší vrch Veporských vrchov a tak je to aj v záznamníku uvedené. NP Muránska planina zasahuje do Veporských aj do Stolických vrchov.
Turistická značka na Borovniak bola vytvorená v roku 2013. Keďže posledná aktualizácia záznamníka je z roku 2010, je pre Slovenský raj zatiaľ požadovaným vrcholom Havrania skala.
Obdobne to platí pre žltú značku na Eliášovku, ktorá bola vyznačená v roku 2012.
Muránska planina má mnoho vrcholov vyšších ako Cigánka (resp. jej najvyšší dostupný bod na Muránskom hrade). Na žiadny z nich však nevedie turistická značka. I keď by bolo možné uviesť ako najvyšší bod rázcestie pod Veľkým Cigánom či pod Ostricou, ťažko možno tieto miesta pokladať za vrcholy.
V Kysuckej vrchovine vedie značka na západný vrchol Pupova, pre splnenie podmienok teda treba navštíviť tento a nie vyšší stredný či východný vrchol, ktoré sú mimo značky.
Inovec v Pohronskom Inovci je nesprávny názov, zámena však nehrozí, takže v poriadku.
Výber 51 pohorí bol nielen z geomorfologického ale aj z praktického hľadiska. Preto napríklad Západné aj Vysoké Tatry alebo Muránska planina aj Slovenský raj.
KST ako spolok zabezpečujúci turistické značenie na Slovensku, pochopiteľne vybral vrcholy, na ktoré vedú oficiálne slovenské turistické značky. Preto niektoré vrcholy v pohraničí nie sú v záznamníku uvedené, rovnako ako už spomínaný Vihorlat.

Lubo

Pod clanok som pridal upozornenie, ze clanok sa tyka turistickeho tematickeho odznaku KST a nie je zoznamom najvyssich vrchov pohori podla geomorfologickeho clenenia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov