Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Neskorá jeseň na hrebeni

Diskusná téma K fotke: Neskorá jeseň na hrebeni

A jej charakteristické vysoké inverzie nad horehroním, ktoré som pozoroval zo sedla nízkotatranskej Poľany. Oblačnosť sa prevaľovala cez Krížske sedlo z horehronského "mora" na liptovskú stranu. Prvé lúče slnka dopadali na svahy okolitých velikánov - Skalky, Kotlísk a vzdialeného Chabenca.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Matobee

Martin Štefko áno tam je ukrytá dnu. Zhodou náhod som v nej bol včera za účelom konečne vidieť Vajskovský vodopád, lebo sa mi to už dva krát nepodarilo. Raz pre sneh a druhý pre pokročilý čas. Konečne sa podarilo. Celou dolinou božský kľud, vlčie stopy a nikde ani ducha iba dvaja chatovali na Pálenici. :-)

Daulagiri

Nádherné, ty si tie hory zobral útokom, mám pocit že tam tráviš polovicu tohto roka, ak nie viac :o)

Matobee

Maťo tentokrát predpoveď potešila a bolo omnoho lepšie ako avizovali. Úžasné ráno v končinách kde som bol len 2-3 krát. :-)

Tento rok sa naskytli podmienky, ktoré mi dovolili byť často v horách a už sa v takej miere nemusia zopakovať. Nejakých cca 120 dní to môže byť doposiaľ.

Jana T.

Pekný úkaz. Ako obväz na rany... v nejakej knižnej publikácii to bolo... dávno.

Bulat

Zaujímal by ma pohľad z toho Chabenca. Za ním sa totiž NT v ten deň norili beznádejne do hmly. Mimochodom pekná fotka.

Matobee

Jana T. zaujímavé prirovnanie. To som ešte nepočul.

Bulat hodinu čo som bol na hrebeni som si všimol, že sa inverzia dvíha. Už keď som klesal k Trom Vodám bolo sedlo Poľany ukryté v oblačnosti a trvalo to aj neskôr. ... Ako bolo na západe, za Chabencom ťažko povedať. Ďakujem.

Daulagiri

Využívaj možnosti Maťo kým sa dá, je to super, mne toľko dní v horách počas roka nehrozí.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma