Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fenomén Gemer - Cerová vrchovina

Diskusná téma K článku: Fenomén Gemer - Cerová vrchovina

V ostatných dvoch rokoch sme využili ponuky cestovných kancelári, vďaka ktorým sme spoznali veľmi rozmanité podoby prírodnej nádhery – vulkanické scenérie Islandu a Afriky, krasovú krajinu Dinárov, pohoria Východných Álp so stolovými náhornými plošinami, lemovanými strmými vápencovými stenami... ale nie, teraz vážne. Vymýšľali sme vlastné itineráre, cestovali verejnou dopravou a spali väčšinou v žďaráku alebo v stane. Neopustili sme územie Slovenska a pritom všetku nádheru prírody sme zažili. Spoločný menovateľ našich výletov – Gemer.

Daulagiri

Túto oblasť som navštívil na jar 2018 a bola to láska na prvý pohľad :-) Mám tu aj článok.
No určite sa sem ešte vrátim, lebo okolie Šomošky mi v zbierke chýba. Je to fakt zabudnutý, opustený a o to krajší kraj, naozaj geo-múzeum.
Že je z Monicy výhľad som nevedel, ja som šiel len po značke popod vrchol, v okolí Steblovej skaly som tiež blúdil.

MiroK

Tiež som čumel ako puk, keď som tohto "kolibríka" prvýkrát zazrel, ako si pochutnáva na mestských kvetoch.

Martin knor

Pavel, v nasej zahrade som ho este nevidel. Lenze ja byvam na uplnej rovine a Cerova vrchovina tak isto ako Pohronsky Inovec su pahorkatiny.

Pavel Forgáč

martin konr - tento motýľ u nás bežne lietava na záhrade počas leta. Ale my ho tu všetci voláme kolibrík :). Zrejme sa bežne vyskytuje v južnej časti Slovenska.

Martin knor

Dakujem moc. Uz som si jeho meno zapisal, takze ho nezabudnem. Na tej vyhliadke som obedoval, takze som mal dost casu odfotit ho ked bol najblizsie.

Matobee

Tiež som tohto motýľa niekde na Slovensku videl v akcii a kukal naň ako puk. Len som nevedel, že je to motýl, aj keď mi nevychádzalo, že by u nás žili kolibríky. Napadlo ma, či niekomu neušiel z klietky. :-)
Zaujímavé to stvorenie.

Martin knor

Cerova vrchovina je nadherna oblast. Tento rok som bol prvy krat na Steblovej skale a som si isty, ze sa tam este vratim. Pacili sa mi aj brala na vyhliadke na Pohanskom hrade. Lietal tam cudny motyl, ktory maval kridlami asi tak rychlo ako cmeliak a vyciciaval nektar zo smolniciek. Potesilo by ma, keby ho niekto vedel urcit.

Tomka

Veľmi pekne. Cerovka si zaslúži aby sa o nej vedelo.
Aspoň raz do roka si vždy zájdeme do Cerovej a tá nikdy nesklamala. Naposledy krásna trasa cez Zabodu.
A veru - okrem Šomošky a Karanča sme tam nikdy nikoho nestretli.

FunTTomas

vynikajúco spracovaný článok. Gemer je skutočne klenotnica prírodných a kultúrnych skvostov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov