Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bez sprievodcu a bez obáv na Capiu štrbinu

Daulagiri

Zaujímavý silný príbeh, dobré čítanie naozaj...

Bikemartin

Tie socialistické primalofty mali niečo do seba. V zime 2000/2001 na stráži mi v tom zima nebola ;-)

Peter61

PaliT, si už tiež vyradený z evidencie, ale túto ČSĽA termitoĺogiu si pamätáš/me. Nehovoriac už o mladom bikerovi.
Pribúdajú ale čitatelia, ktorí o tom nemajú šajnu :-)))

PaliT

Kongo je predsa dlhý vojenský kabát k ihličkovým maskáčom.

V tom čase bol bonekan jediný dostupný materiál toho druhu, kúpili sme niekoľko balov. Mali sme strihy z expedície, na ktorej zahynul Juzek (na vrcholovej fotke s Demjánom vidieť kapucňu tej bundy).

Bikemartin

Pali, dal som do gúgla ten bájny bonekan a to má dokonca aj ochrannú známku (česká firma Boneka). Teraz sa z toho predávajú najmä ľadvinové pásy a neviem, či aj vojenské UK-čko (vložka do konga) nie je z tohto materiálu.

PaliT

K článku som posielal aj priloženú fotku so zakreslenou približnou trasou, ale asi ju redakcia nechcela použiť, lebo som ju niekde "pajcol"...

@Matobee áno, som to ja. Skoro všetko som si sám ušil, bonekanový komplet, šušťáky, atď. Na zápästky som si urobil rukávy, lebo keď som mal zdvihnuté ruky, vždy mi do bundy napadal sneh, toto bol skvelý zlepšovák.

@Pavel tie mačky som dostal od Pavúkovho brata Ondreja, mám ich dodnes, ak by bolo niekde príslušné múzeum, tak by som ich tam venoval.

Pavel Forgáč

Vždy som sa chcel venovať horolezectvu ale bohužiaľ nevydalo. Aspoň občas si o to prečítam :D. Pekný príbeh a musel to byť aj silný zážitok. Inak ako si sa dostal k mačkám po Pavúkovi?

Svatopluk Štěpánek

No teda !!!
Nie som horolezec, neviem to posúdiť, ale
zaiste to bol super výkon. Na takéto sa dobre spomína v teple domova. A márna vec: "mladosť - radosť"

Matobee

PaliT fajné, pútavé čítanie z tvojej horolezeckej mladosti. Nemci tiež určite spomínajú na ten ťažky, ale po rokoch už len krásny deň.
Dík za príjemné spestrenie štefanského večera.

PS na tej fotke si ty? :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma