Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na poľský Giewont z Podbanského

Dominob

@Peter61. Napríklad tu. Nakoniec sa to nerealizovalo, ale určite sa to zvažovalo, aby sa z lanovky nešlo rovno dole do tichej doliny.

idnes.cz/…/na-tatranske-chodn…

O niečom inom je tento článok. Česi tam vyslovili zaujímavu myšlienku že ten nad žltý chodník vlastne konci ešte pred štátnou hranicou, "legálne" sa teda nedá ísť do Poľska ani z Poľska..

tatry.cz/…/strach-ze-schengenu

Peter61

@ dominob 0,32 :
pls gďe na infernete bolo toto ?
" Tanap reálne uvažoval zavrieť aj ten žltý chodník od rázcestia Liptovský košiar na hrebeň, na internete je o tom zmienka."
čo sa týka prístupu bicyklom Tichou a Kôprovou, je to paráda. Najmä zostup. Jedni známi z BT začali uvažovať, kde na chalupe za kôlňou majú zahodené staré šunky, lebo oželieť dajaký karbón za 2k€ sa im nechce.

Dominob

@Peter 61. Nuž, vyzerá to tak že viaceré aktivity sú síce viazané na dennú dobu (horolezectvo, skialp..), ale bežný pohyb po turistickom chodníku nie je. Čiže asi naozaj môžme vyraziť o polnoci...

Pavel Forgáč

Peter61 - ako napísal dominob :). Síce momentálne nie je platný návštevný poriadok, ale kým sa tam ja dostanem, tak možno aj bude. Zas Tatry nie sú pre mňa nejaká top lokalita, že by patrila v mojom rebríčku medzi prvoradé miesta :).

Dominob

@littleflower keď už nič iné, tak aj tomanovu by som bral. Ale to by musel aj TPN otvoriť tu časť chodníka zo sedla, ktora nie je hrebenova. Novým chodníkom by sme si spravili vlastný, a kratší návrat. Ale celkovo sa Tanap a ŠL správaju akoby hrebeň Svinica - Temniak ani nebolo Slovensko. Tanap reálne uvažoval zavrieť aj ten žltý chodník od rázcestia Liptovský košiar na hrebeň, na internete je o tom zmienka.

@peter61 Pavel mal asi na mysli zákaz pohybu po západe Slnka

Peter61

Pavel 19:34 :
ma základe čoho by Ťa mohla pokutovať Stráž prírody ?

Pavel Forgáč

Peter61 - a na polceste sa zlapajú nejaký Majkovi drábi :). To už môžem prespať rovno niekde na hrebeni pod hrozbou pokuty.

Peter61

Pavel, ak by si vyrazil na bicykli z Podbanského o polnoci, stihneš Giewont pred plnkou. Na jeseň aj s východom slnka.

Pavel Forgáč

Giewont je pekný kopec, akurát škoda že to tam každý deň vyzerá ako na Václaváku. Preto ho asi nikdy nenavštívim, keďže nejaký skorý ranný výstup na vrchol zo slovenskej strany nie je možný. Ale inak pekný článok a dobrý nápad s tým bicyklom :).

Littleflower

vdaka za zastavenie a pozitivne komenty. nastastie vyslo pocasie a tak aj na fotky sa da pozriet.

co sa tyka dalsieho chodnika, ja by som nespekuloval a opatovne otvoril chodnik v Tomanovskej doline. Usek z Temniaka do Pysneho sedla by prisiel tiez vhod.

Fangorn

no buď s ochranou prírody alebo s komplikovanou záchranou od Horskej služby, čo sú 2 univerzálne výhovorky prečo niečo nejde spraviť pre turistov.
Ale práve v tých miestach no neviem, však sú priposratí vyznačiť jednoduhšie úseky vo VT, nie to spraviť odbočku v tých zrázok na úseku o ktorom píšeš

Dominob

chcelo by to ďalší zostupový chodníček naspäť do Tichej doliny. A nemám na mysli ani tak obnoviť zostup Tomanovou, až toľko sa tým zostupom dole k bicyklu neuštrí podľa mňa.

Chcelo by to, podľa mňa, odbočku na úseku Kopa Kondratova - Malolúčniak - Kresanica..

Vlastníkom pozemku sú štátne lesy TANAPU, myslím, nemal by byť teda problém so súhlasom vlastníka... ale skôr s tou ochranou prírody..

Daulagiri

Na jeseň 2020 som šiel aj Tichou dolinou aj celým hrebeňom Od Swinice po Temniak, sú to veľkolepé končiny, nemohol som sa nabažiť výhľadov. Na Giewonte som však ešte nebol, ale snáď sa raz podarí. A krásne fotky musím tiež pochváliť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov