Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Popri Ipli z Bušiniec do Kováčoviec

Diskusná téma K článku: Popri Ipli z Bušiniec do Kováčoviec

Juhoslovenská kotlina nie je turistami vyhľadávaná a jej južný okraj na hranici s Maďarskom už vôbec nie. Nie sú tu žiadne turistické značky, takže iba málokto ochutná kyselku v Bušinciach, nik sa nevyškriabe k pieskovcovej stene na Hradišti a jedinečný kostol v Muli je takmer neznámy. Oblasť som spoznával na jar, keď bolo v horách ešte sivo, no tu dolu už všetko kvitlo.

Svatopluk

Ahoj Samkoh,
hádal bysom, že slovenský aj anglický text sú preklady z maďarčiny a tie drobné nelogičnosti z toho vyplývajú. Je to podľa mňa úctyhodné dielo, podrobne spracované, autori na tom nechali veľa hodín, klobúk dolu.

Samkoh

v tom dokumente, čo Funttomas odkázal, je strašne veľa logických chýb, teda aspoň v slovenskom texte-po maďarsky neviem a anglický text som nesledoval,

FunTTomas

koho viac zaujíma téma ipeľských mostov, tak si pozrite materiál na elsolanchid.hu/…/ipoly3nyelv.…, kde sú popísané všetky premostenia rieky so stručnou históriou. Celkovo ich na hraničnom úseku rieky stálo 47.

Pavel Forgáč

adee.e - nad tým minerálnym prameňom pri obci Bušince je urobený prístrešok. Ale je to dosť blízko obce. Radšej by som zobral celtu a prespal niekde v lese.

Martin knor

No, na juhu po mne iba cosi kricali v Cakanovciach juzne od Filakova. Ale neviem ci slo o priatelske alebo nepriatelske pokriky. Pritom tam som sa o auto bal viac. Ked som videl kam som to dosiel, tak som zaparkoval na krizovatke, aby bolo auto odvsadial vidno. Dufal som, ze sa nestihnu dohodnut ako ho rozobrat, kym sa vratim :-).

Mam pocit ze v tych byvalych kupeloch Sosar nejaky pristresok je. Ale je to pri ceste po ktorej chodia auta. Nic ine som si nevsimol.

Adee.e

No co ti poviem, Vychod..
A ako si to presne riesil?
Takze tam na juhu, v pohode hej? Nezaregistroal si nieco, kde by sa dalo prespat? Na dva dni sa oplati viac..

Martin knor

Heno, v tejto oblasti nebol. Vlani som mal problem iba v Telgarte, ked sa mi osmahly magor postavil pred auto a ze ma nepusti kym mu nedam aspon 2 eura. Celkom by ma zaujimalo, ako sa ma clovek v takom pripade zachovat. Ja som to riesil ako typicky cholerik, cize zle.

Ade.e

Na tuto oblast mi tiez padol zrak, ale uz aj na moj vkus je to privelka tulacina.
Ale minuleho roka som tadial prechadzal busom. A je to tam take dost opalene..
Nebol ziadny problem s miestnym obcianstvom?
Kazdopadne fajn citanie.

Martin knor

Tomas, tym mostikom pri Kalonde som siel a aj drevenym mostom pri Ipelskom Predmosti.

Tono, dakujem.

Pali, k tomu mostu mam velmi kladny vztah. Ked som bol na prechadzke tak som na muriku mosta sedel na karimatke a jedol. Pri baleni som vsak na karimatku zabudol. No ked sme sa tam zastavili s Dankou o tyzden, karimatka ma cakala sfuknuta na luke pod mostom. :-) Potesilo ma to.

FunTTomas

k ipeľským mostom pozri tiež sk.wikipedia.org/…/Ipeľské_mo….

Okrem oficiálnych cestných a železničných mostov existuje možnosť prekročenia Ipľa na hati pri Kalonde, železnou lávkou v Bušinciach mapy.dennikn.sk/?x=19.50757…, lávkou vo Vrbovke mapy.dennikn.sk/?x=19.40693…, dreveným mostíkom v Ipeľskom Predmostí mapy.dennikn.sk/?x=19.04931… a dvomi železnými mostami pri Kubáňove mapy.dennikn.sk/?x=18.81289… a mapy.dennikn.sk/?x=18.80574….

Tono

Palvol, ten most zanikol po vzniku ČSR.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma