Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kam sa podela Chata pod Borišovom?

Diskusná téma K článku: Kam sa podela Chata pod Borišovom?

Bolo to tak dávno, že spomienky sú z veľkej časti zasypané prachom času. No aj v púšti zabudnutia sa nájde pár oáz. Chcem veriť, že nie sú to len fatamorgány spomienkového optimizmu, ale niečo, čo je pravdou. Jeden ostrovček života v pustine je aj moje prvé dlhšie, viacdňové putovanie. S Paľom sme sa vtedy vybrali na prvú z radu rôznych variantov hrebeňoviek Veľkej Fatry.

Daulagiri

Spomienky na turistické začiatky sú niečo úžasné, časy pred 20 a viac rokmi, keď človek ešte nemal taký prehľad o horách do ktorých ide a potom bol o to viac prekvapený čo ho na ceste stretlo mali svoju silu.
Tiež rád spomínam na svoje tur. začiatky, keď sme s kamarátom objavovali hory za dedinou, blúdili v nich v daždi... Alebo keď som bol s kamošmi pred skoro 20 rokmi na 5 dní v Slovenskom raji, to boli časy.

Pekný príbeh, prinútil ma zaspomínať...

Martin knor

Do Velkej Fatry som chodil odjakziva, ale vychodny hreben som presiel az v roku 1996. Vtedy som prvy a zatial posledny krat spal na chate pod Borisovom. Vobec sa mi tam nepacilo. Ale je to uz davno, odvtedy sa toho na chate muselo vela zmenit.

Pafi

Krása, paráda, romantika.
Ach ten čas letí ako blázon!

Tomas Vohlarik

Palo neviem si predstavit, ze ty by si za niekym nevladal.. co to bol nejaky serpa z Himalaji :-)

Pavel Forgáč

Tieto staré fotky, keď človek mohol na film nafotiť nejakých 30 záberov sú oveľa vzácnejšie ako súčasné digitálne fotografie. Tiež občas z recesie rád fotím na film. Človek si potom rozmyslí čo odfotí :).

Tiež som mal pár rokov dozadu takého kamaráta, čo bol turista o 3 kategórie vyššie ako ja. Dobre si spomínam ako sme stúpali na Veľký Tribec a ja som za ním vôbec nevládal. Teraz je situácia opačná on nestíha za mnou :D. Aj keď už sa veľa nevídame.

Ade.e

Veru, co bude o 30 rokov?
Budem chodit este na tury? A s kym? Kde? S mojimi terajsimi partakmi? Najskor nie. Ostanem s nimi aspon v kontakte? Tiez asi nie. Uz s tymi z clankou spred par rokov nie som.
Ale aspon tie clanky ostavaju ako prijemna spomienka A som velmi rad, ze som pred tymi 7 rokmi, prave v januari 2015 (a prave zajtra bude presne tomu 7 rokov, ked vysiel moj prvy clanok z Levocskych vrchov) rozhodol tomu tak ucinit.
Niekedy to pisanie bolo o znechuteni, niekedy o nahnevani, niekedy o smutku, ale stale aj o dobrom pocite z paradnej tury, ktora vdaka Hikingu hadam nikdy nevymizne.

Boro

Spomienky, to je živá voda pri starnutí. Čím ich je viac, tým lepšie. Vďaka.

SADAM

Pěkné vzpomínání. Taky jsem jezdil alespoň 3x do roka na přechody slovenských pohoří. Škoda že už téměř 2 roky já jako neočkovaný nemám fakticky možnost zajít si na vícedenní tůru na Slovensko. Sleduju alespoň v RTVS pořad Televíkend a Extremě v horách. Nemám jinou možnost, než jezdit do hor např. do Slovinska a nebo Černé Hory. Tam Covid neřeší. Je to ale škoda.

Pekm

Jaaaj tieto pribehy mam rad. O krasnych miestach, pribehy ktore nas nutia zamysliet sa, zastavit, spominat. Super, len tak dalej.

Phalike

Paráda, mal som pocit že na jeden nádych som to prečítal, stručné ale plné emócie to človeka priam až teleportuje na ten veľkofatranský hrebeň. Vďaka

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma