Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zelená guľa

Diskusná téma K článku: Zelená guľa

Dlho som rozmýšľal, či môj príbeh patrí na turistický portál. Udial sa však v prírode, na turistike, a tak sem patrí. A prihodiť sa môže komukoľvek z vás, takže lepšie je byť vopred informovaný a tiež pripravený!

Pavel Forgáč

Hmmm zaujímavé. Ktovie čo to bolo. Osobne som ešte nič, čo by sa nedalo vysvetliť nezažil. Ale najsilnejším zážitkom bol asi zásah blesku 50 m odo mňa do mohutného smreku. Pol stromu rozmetalo na triesky a z blesku bolo cítiť aj slabú tlakovú vlnu teplého vzduchu. Plus rana fakt ako z dela.

Otec má tiež zaujímavý zážitok z mladosti. Síce tiež nič nadprirodzené ale dosť nezvyčajné. V noci bol na postriežke v lese a asi kilometer od neho padol do lesa meteorit. Vraj to na pár sekúnd ožiarilo celú krajinu ako keby bol deň. Tiež bol vtedy sneh a aj rozmýšľal, že ho pôjde na druhý deň hľadať. Ale nakoniec nebol a leží tam niekde dodnes.

Inak zaujali ma tie informácie o výške snehu. Nedávno som sa so známym rozprával o tom, že voľakedy boli tie polohy nad 600-700 m cez zimu len veľmi ťažko dostupné a dnes uprostred januára nemáme sneh do 1000 m a aj vyššie je to bieda. O ďalších 40 rokov budeme sneh už vidieť iba na obrázku.

Matobee

Milan napínavý a veľmi zaujímavý príbeh. Skvelé, že si sa oň podelil. Ktovie, čo je to za jav ?Snáď sa k tomu nejaký znalec vyjadrí a dozvieme sa o niečo viac. Priznám sa, že som dosť zvedavý. :-)

Asi pred 2 týždňami som zažil situáciu pri ktorej som síce videl/nevidel nič nezvyčajné, ale odvtedy o tom rozmýšľam. Kedže bol po novom roku odmäk, ktorý nemám rád rád, vybral som sa na juh do suchej Cerovej vrchoviny k Fiľakovu. Postupoval som od rána smerom k Veľkému Bučnu dosť rýchlym tempom, pretože sa jedná o nenáročný terén. Mal som v pláne zastaviť sa v sedle Veľký Bučeň a oddýchnuť si. Blížil som sa k chate, ktorá tam stojí. Asi 30 metrov pred ňou vidím menšieho čierneho psíka, ktorý ma zbavá a zabreše, ale inak mi nevenuje pozornosť. Pri ňom stojí druhý, väčší, hnedý pes, ktorý má však hlavu za rohom chaty a vidím len telo. Spomaľujem. Potom prechádza cez cestu tretí, mohutný vlčiak, ktorý ma však záhadne nezbadá z asi 15 metrov. Všetky psi miznú za rohom chaty. Okolie chaty s listnantými lesmi je v zime dosť prehľadné a nevidím ani nepočujem žiadneho človeka. Tipujem, že je niekto v chate a psi sa venčia von. S malou dusičkou prídem k chate a čakám besný štekot. Tam však nikde nič. Pomaly a nesmelo nakúkam za roh a ďalej okolo chaty. Zas nikde nikto, ani psi ani žiadny človek. Od zabrechania malého psa spred asi 3 minút som nepočul žiaden zvuk, že by psi ušli po dubovom lístí, brechali, alebo ich niekto zavolal. Len jemný zvuk vetra. V okolí chaty, od ktorej je vidieť na všetky strany slušne v riedkom poraste aj na 50 metrov nevidím, žiadne stopy po človeku ani bycikli.
Sadám si a oddychujem. Hovorím si: "Čo sa tie psi vyparili, alebo mi haraší a žiadne tam neboli ?" Popri jedení chvíľu ešte čakám, že sa objavia, ale nič.
Keby nepočujem jedného zaštekať a som unavený, po celodennej, náročnej túre myslím si, že sa mi to zdalo. Ale po 2,3 hodinách chôdze? Čudné.

Martin63

Zaujímavý článok. Tento príbeh bude asi najkomentovanejší príspevok mesiaca. (A zhodujem sa s autorom, že aj keď nie je úplne o turistike, patri sem).

Tipujem štyri skupiny príspevkov:

  • "Mulderovci a Sculyové" to budú vnímať ako promo k novej Karikovej knihe Trhlina II. a rozvíjať sci-fi linku
  • "Eisteinovia" - ktorí nájdu desiatky logických vysvetlení bežného prírodného javu, ktorý síce nevideli, ale vedia čo to bolo
  • "Sloptáci" ktorí tento zážitok budú pripisovať promile alkoholu v krvi autora a identifikujú žiariaci kruh za dno poldecáka pred jeho očami.
  • Otatní, ktorí si ho radi prečítajú a spomenú sa na podobné vlastné zážitky, bez toho, že by potrebovali vedieť PREČO sa to stalo...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov