Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nové Hony – Sírne oko – Stromová jaskyňa – Pinciná

Tomka

Pavel Forgáč
Je toľko krásnych neokukaných lokalít na našom Slovensku a bola by škoda nepísať o nich.

Pavel Forgáč

Tomka ty vždy vytiahneš niečo o čom som absolútne nič nevedel :). To sírne oko je fakt zaujímavé. Musím sa tam niekedy vybrať.

Muchotrávku cisársku zvyknem vidieť 1-2x do roka u nás v Pohronskom Inovci :). Vždy ma poteší, aj keď ju nezbieram :).

Tomka

matobee
Martin ja som muchotrávku cisársku prvýkrát videla pred pár rokmi v Štiavnických vrchoch a tu zrazu až na dvoch miestach a niekoľko plodníc.
Je to fakt pekná huba - taká doslova elegantná.:)
Mám kamaráta hubára (zo stránky Nahuby.sk) a tomu posielam fotky húb na identifikáciu. Keď mu pošlem taký koralovec ježoviý, alebo zubček severský, je celý unesený.
Som zvedavá čo povie kolega na Sírne oko.

Matobee

Danka veľmi zaujímavé miesta ste navštívili. Čítal som cez obednú pauzu a rovno odoručil ako tip kolegovi z Poltára, ktorý to má na skok. :-)

Zaujala ma tiež aj muchotrávka cisárska. Síce nie so veľký hubár a zbieram len pár najznámenších druhov, ale jeden veľký hubár od nás mi o nej 2 hodiny vkuse rozprával (trošku pod parou) . Odvtedy onej viem, ale ešte som ju nevidel.

Tomka

ade.e
Myslím, že Tebe sa bude ten kraj páčiť. Rada by som pridala ešte jeden článok z okolia Českého Brezova a Zlatna.

Svatopluk
Ďakujem.

Martin
Samozrejme, že to jazierko nevzniklo prírodne. Určite jeho vzniku dopomohol človek, ale teraz si žije vlastným životom:)
A máš pravdu tých minerálnych prameňov je v okolí naozaj veľa a sú niektoré veľmi chutné. Mne veľmi chutil Hrabovský medokýš, ale aj Maštínska voda.
Aj tento rok sa do tej oblasti určite vyberieme.

Martin knor

Wow, co tam po sirnom oku, muchotravka cisarska je ulovok! Este som ju nevidel. Mozno by som mal castejsie chodit v lete do nizsich kopcekov.

Mne to sirne oko prislo ako umelo vybagrovane, kedze okolo su kopy hliny. Vyssie pri Prievrave je zopar mineralnych pramenov, mozno to nejako suvisi.

Na jesen som dostal od Danky informacie a niektore tieto atrakcie som si pozrel, Vyrazal som z Kalinova, popri Ipli som siel do Pincinej, dalej ako tu a od sirneho oka k Prievrave (zaujimave miesto) a po korune byvalej trate do Poltara spat k autu.

Svatopluk Štěpánek

Turisticky to vyzerá ako čierna diera, ale je spústa zaujímavostí.
A na moji hanbu, nepoznám ich, aj keď som v R. Sobote 9 mesiacov vojančil.
Ako zvyčajne krásne fotky kvetín a aj "lúka" je pekná.

Ade.e

Po dlhssej dobe som precital nejaky opis tury, hoc z turisticky velmi neatraktivneho prostredia.
A to preto, lebo tuto oblast mam dlhsie na plane. Ani nie tak kvoli prirode ako kvoli osadam a pamiatkam ako napr. roozobrata zeleznica. Ale vdaka tomuto clanku a co aj zaujalo, tak viem o Sirnom oku a Stromovej jaskyne. Takze dakujem. Hadam sa coskoro podari.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov