Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Široko ďaleko

Diskusná téma K fotke: Široko ďaleko

Z Kláštorskej skaly som sa presunul na Vtáčnik, kde ma zaskočilo množstvo ľudí. Ako neskúsený návštevník týchto krajov som tu v pracovný deň toľko ľudí naozaj nečakal. Aj keď treba uznať, že je to fantastický, vyhliadkový vrch. Kochal som sa pohľadmi na štvrtinu Slovenska a podarilo sa aj pár záberov.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Pavel Forgáč

daulagiri - ja sa tiež tomu dosť čudujem, ale väčšinou som tam buď skoro ráno alebo neskoro večer. Zrejme je to čas kedy tam nikto nechodí.

matobee - z Nitry tam začalo chodiť dosť ľudí v poslednom čase. Tiež som už viackrát stretol.

Daulagiri

Pavel, že 35-krát si tam bol sám - to tam chodíš v noci :o) Normálne nechápem, len tíško závidím.

Matobee

Pavel máš úplné iné šťastie na Vtáčnik ako my s Maťom. Ale s Kláštorskými je to tak, tam som nikoho ani ja nestretol z tých 2 krát čo som tam bol. Hehe.

Díky za prvú stopu. Síce už bola dosť zapadnutá a pomohol mi nejaký Nitran (aspoň ŠPZ auta v doline), po ktorého stopách som na Kláštorské išiel.

Pavel Forgáč

Vtáčnik je pre mňa zvláštny kopec. Skoro vždy som na vrchole sám. Asi 5x som tam niekoho stretol a raz bola plnka. V tedy som sa rovno otočil na päte a išiel na Kláštorku :). No zvyšných 35 výstupov ani nohy na vrchole. Nejako mi ten kopec dopraje pokoj a ticho. Inak ja som prvý robil stopu Vtáčnik - Rubaný vrch - Ostrý grúň v tom snehu :D.

Matobee

Maťo podarí sa ti to určite niektorú zimu.
Veru dobre si doplnil, že najvyšší vrch a tiež skvelé výhľadove miesta sú vyhľadávané. Ale rastie záujem, pravda je.
Ja som mal minulý rok dosť dní, že som nestretol nikoho, možno takých 20 dní celodenných túr a pár ľudí (do 5) na 2/3 túr (90 dní). Samozrejme ale, že sa jedná o menej navštevované a asi aj menej lákavé miesta. Tiež aj preto, že chodím skoro ráno a okolo 14, 15 hod sa už zvyčajne vraciam. A taktiež som chodil aj dosť cez pracovný týždeň.

Daulagiri

No jo verím že raz sa to podarí, ono chodím sem už menej ako v minulosti, ale raz príde čas :-)
Ľudí je v horách fakt oveľa viac než bývalo. Kedysi som viackrát zažil deň úplne bez ľudí, dnes je to veľká rarita.
Ale paradoxne napr. na Kláštorských skalách som davy ešte nezažil nikdy. Max som tam stretol možno 4 ľudí okrem mňa, ale väčšinou nula a pritom na neďalekom Vtáčniku bola plnka. Faktor "najvyšší vrch" je tiež dôležitý

Matobee

Maťo tak to niekedy býva. Ale určite sa ti to skôr či neskôr splní a stopercentne vtedy keď to budeš skutočne chcieť a pôjdeš za tým. Čiže pri nabližšej výdatnej snehovej chumelici sa tam vyberieš. Keďže to máš za domom a je to pre teba záležitosť na pár hodín. Prajem ti to :-)

Pavel s turistami je to tak ako vravíš. Je to aktuálne v móde, fotky na sociálne siete, plus pandémia a pozatvárané štadióny, športoviská, obchody tiež zvýšili počty, rovnako s tým súvisiace komplikovanejšie cestovanie do zahraničia atď.
Tiež na niektorých miestach kde niekedy nebolo v zime ani stopy býva prešľapané. A čím ďalej menej krát chodím po panenskom, neporušenom snehu. Samozrejme keď sa pohybujem prevažne po tur. značkovaných trasách.
Podobne som v podstade začal chodiť do prírody viacej pred cca 5 rokmi, ale bolo to hlavne z dôvodu,že ma prestali baviť aktivity skorej mladosti a viac príroda, do ktorej som síce chodil celý život a často, ale stále 3 krát menej ako teraz.
Postrehol som aj tvoje "snehové info" z Vtáčnika z pred 3 týždňov. Dík zaň. :-)

Máte krásne to vaše domáce horstvo páni a tento deň bol pre mňa skvelým zážitkom.

Pavel Forgáč

daulagiri - to nebývalo ešte tak 4 roky dozadu. Posledné roky ako by sa z turistami roztrhlo vrece a to nie len na Vtáčniku. Inak ja mám to šťastie, že som mal takéto podmienky hore už 3x :). Aj tento rok asi týždeň pred týmto záberom.

Daulagiri

Presne takéto podmienky tu chcem zažiť: snehom obalené stromy a slnko, lenže sa mi to celoživotne nedarí. Je to také moje prekliatie. Fakt nádhera!
A áno, v posledných rokoch sem už chodí veľa ľudí hocikedy, to v mojej mladosti nebývalo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky