Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Českom 5: Lužické / Krušné hory, České Švajčiarsko

Diskusná téma K článku: Českom 5: Lužické / Krušné hory, České Švajčiarsko

Piata časť mojej cesty Českom začína na okraji Lužických hôr, cez ktoré pôjdem celý nasledujúci deň. Pohorie je dosť nenápadné, ale v lesoch ukrýva mnoho pekných skalných útvarov. Ďalší deň strávim prechodom NP České Švajčiarsko. Navštívim rôzne skalné útvary a medzi nimi aj najznámejšiu Pravčickú bránu. Najviac ma však očarí a aj naštve Edmundova soutěska v závere prechodu pohoria.

Martin knor

Este obrazky tych pamatnikov k bitke u Chlumce. Fotil som ich v roku 2010. Snad popisky +- sedia.

Martin knor

Parada. Cez Luzicke hory som siel velmi davno, uz si na to nepamatam. Ale Ceske Svycarsko som navstivil viackrat. Oplati sa tam zist zo znacky a prejst nejaky-ten dul. Byva v nich fantasticka divocina.

Tou Edmundovou souteskou som siel, ale iba dolnu cast. Moc ma neoslovila. Kus pred koncom chodnika som vysiel z rokliny von. Netusil som, ze tam premavaju lodicky, no bol som tam velmi skoro rano, takze by aj tak ziadna nesla.

Od Hrenska som siel +- Tvojou trasou po Tiske steny. Tie som navstivil viackrat, su paradne. Dokonca som tam neskor bol s detmi v kempe. Ale dalsiu trasu som siel inac. Zrejme tie znacky pri hranici v minulosti neexistovali. Siel som cez vojensky priestor J od Tisej. Netusil som ze som kdesi kde nemam byt, az kym ma nedobehli vojaci na dzipe. Povedal som ze OK, prejdem na znacku co sla juzne od vojenskeho priestoru. No ked odisli, vykaslal som sa na nich a pokracoval som dalej ako som chcel. Az kym sa dzip opat nezjavil na obzore. To som okamzite zahol do lesa a siel som het.

Nato som zamieril na Krupku, Teplice a siel som do Ceskeho Stredohori, lebo zvysnu cast Krusnych hor som siel par rokov prv.

Inac, v okoli je vela pamatnikov na "Bitvu u Chlumce". Ty si videl nejaky mensi, su tam vsak aj vysokanske "stlpy" (neviem ako to lepsie nazvat).

Pavel Forgáč

Svaťo, Boro :)

matobee - zrejme to bolo České Středohoří. Je to zaujímavá krajina vyhasnutých treťohorných sopiek. Videl som ich iba z diaľky ale vyzeralo to zaujímavo. Snáď sa tam niekedy dostanem :).

daulagiri - podobná je ešte Dračí soutezka. Tá je tuším o dolinu vedľa nešiel som cez ňu ale tiež sa tam plaví loďkou.

Daulagiri

No proste super, hlavne tá Edmundova soutěska vyzerá nádherne. České Švajčiarsko je jedna z najlákavejších lokalít pre mňa u našich susedov. Aj tá krajina lesov a lúk s dedinkami je príjemná.
Fakt parádne putovanie, ale tie denné 50 km prídely to pre mňa nieje.

Matobee

Skvelé pokračovanie. V týchto vzdialených kútoch ČR som veru nikdy nebol, ale cestoval som tadiaľ z Berlína do Prahy. Spája sa mi s tou cestou spomienka ako ma z autobusu silno očaril severozápad Česka. Osamotené kopčeky vytŕčajúce z krajiny ako pyramídy si živo pametám aj keď neviem presne na ktorom úseku trasy to bolo. V zapadajúcom slnku vyzerala krajina veľmi lákavo.

Boro

Keď som to prečítal, normálne sa mi vyliečili gaučové preležaniny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov