Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Nad Studničnou

Diskusná téma K fotke: Nad Studničnou

Postupne som prešiel Dubovskými lúkami a pokochal sa viacerými senníkmi. V jednom ma ponúkla partia oslavujúca Vianoce v prírode a tak som na Radičinú stúpal mierne veselý. Výhľad z vrcholu však nebol najlepší a kedže čas pokročil, svižne som postupoval ďalej. Plánovanú Kečku som vzdal a o polhodinku sa vynoril z lesa nad Studničnou. Tu ma uchvátila krásna zimná scenéria s dedinky a neďalekým Veľkým Chočom.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Daulagiri

Bola to taká "podomácky robená" vyhliadka, ale bolo to v roku 2008, tak ju zrejme už odvial čas.
Z Kečiek tuším výhľad nieje. Na ruky si dávam zvlášť po minulej zime ešte väčší pozor ako dovtedy. Hrubé rukavice zvyknem nosiť v batohu už od novembra.

Matobee

Janka postrehol som na záberoch vašu západotatranskú bežkovačku. Mali ste skvelé podmienky. :-)
No cítil som slabé pálenie prstov ešte aj na druhý deň tak nejaké mini omrzlinky možno boli.
Ale zas nič hrozné sa nestalo. Dospelý zvládne. Len mi to pripomenulo, že si musím dať do batoha už aj hrubé rukavice.
Často sa pohybujem v zime von tak som relatívne zvyknutý na takéto veci a do pár hodín je človek väčšinou v teple.

Janabilesova

My sme v tento deň na Orave pri Zuberci bežkovali pri mínus 10 stupňoch, ráno bolo mínus 15. Pri nízkych teplotách veru pozor, netreba to podceňovať. Tie tenké rukavice asi nič moc...

Matobee

Fúhaaa, v tom pol metri snehu som veru žiadne stopy po vyhliadke nezachytil. Ale
vravíš, že aj tak nič extra.
Kečky ma strašne lákali, ale ak by som. na ne išiel, šliapal by som sa aspoň 2 hodiny na vlak už po tme. Takto to bola len hodinka. A nemal som ani snežnice a tam by sa veru zišli. Nižšie bolo snehu menej a dalo sa aj bez nich.
V ten večer bola aj totálna zima tak som. aj dobre urobil, že som nešiel. Na stanici Švošov som v tenkých rukaviciach poriadne vymrzol. Mohlo tam byť zo - 17°C. Vo vlaku som pozeral, že na Orave a Na severnom Spiši už teploty prekračovali aj - 20°C. Deň predtým som sa tomu smial a potom to podcenil. :-(

Daulagiri

Na Radičinej si pamätám na takú drevenú vyhliadku, ale pohľad bol aj tak chabý. Kečky som nedal, kvôli nedostatku času. Ale plánujem sem niekedy ešte zájsť, keďže tu odvtedy vyznačili pár nových trás.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma