Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zasnežené Podveprovo

Diskusná téma K fotke: Zasnežené Podveprovo

Po prechode masívu Hrbu a Vepra som sa vynoril na mojej obľúbenej lúke zvanej Podveprovo. Stromy aj steblá trávy boli postriebrené námrazou, okolie zasypané polmetrovým panenským prašanom a nad hlavou modrá obloha zo zubatým slniečkom. Predo mnou lesnatý Hájny grúň a úplne vzadu Predná Poľana. Vôkol len ticho a kľud tak typické pre odľahlé kúty hôr.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Daulagiri

Od októbra som na ňom nebol, uvidím kedy sa mi podarí ;-)

Daulagiri

Janka, nedostal som sa k nim opäť kvôli nedostatku času, ale verím že čoskoro...

Jana T.

Veporské skalky pod lúkou sa tiež oplatí poobzerať... ;)

Daulagiri

Maťo, je zaujímavé že ja som tu bol doteraz vždy len na jeseň, toto bolo prvýkrát v inom ročnom období. V tejto oblasti je to jedno z mojich úplne najobľúbenejších miest.

Andrej: áno v takomto snehu používam snežnice, bolo tu do 50 cm prašanu, v nich sa ide trochu ľahšie. Lenže na tejto túre som ich nemal, nechal som ich doma čo bola chyba. No nečakal som že ho tu bude až toľko. Brodenie bolo fyzicky náročné.
A trasa: šiel som z Lopeja cez Kelemenov tunel, Žliabky, Sedlo pod Hrbom a spal som tu: hiking.dennikn.sk/…/pristreso… Druhý deň cez Hrb, Vepor, Hájny grúň na Ľubietovskú Bukovinu, kde som prespal druhú noc v salaši: hiking.dennikn.sk/…/strelnick… Tretí deň som už len zišiel cez Mincu do Strelník.

Anddreo

Ešte by ma zaujímala celá trasa kade si šiel? Ďakujem.

Anddreo

Martin,

mal by som takú otázku a síce, či používaš v takomto snehu snežnice, alebo sa proste tým snehom brodíš?
Zatiaľ nemám skúsenosti s takýmto zimným pochodom, ale šiel by som.

Matobee

Ľúbezná to lúčka. Na jar sme tu s kamarátom ležali asi hodinu a čakali tretieho, ktorý pri zostupe z Vepru zle odbočil a niekde v blízkosti stratil dýku. Keď tak rozmýšľam, v zime som tu ešte asi nebol. Díky za inšpiráciu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma

Komentár

Janabilesova k fotke: Zvonička Maťo, ďakujem. Pekne na ňu zrána svietilo slnko. Pod zvoničkou sme chodníčkom pomedzi chalúpky prešli ku lúkam v časti Grúne a pokračovali ku výhliadke s krížom …

+ 1 ďalší príspevok