Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kľak, Janková a Kýčera - pohoda na snežniciach

Diskusná téma K článku: Kľak, Janková a Kýčera - pohoda na snežniciach

Nadišla ďalšia zimná sezóna a s Palim sa zhodujeme, že by sme opäť mohli vyraziť niekam na potulky na snežniciach. Minuloročné biele peklo na Poľane bolo náročným, ale o to silnejším a inšpiratívnejším zážitkom. Predpoveď počasia na víkend v polovici februára tento raz vyzerá priaznivo a hľadáme preto oblasť, kde si slnko a výhľady budeme môcť patrične vychutnať. Z menej opozeraných končín nakoniec vyberáme hrebeň Lúčanskej Fatry v oblasti Kľaku a Skaliek. Pre zostup volíme bočný hrebeň Kýčery a Baby, kadiaľ trasu vyznačili len nedávno a obaja máme chuť ju preskúmať. Vzdialenostne nás čaká pomerne krátka túra s menšími prevýšeniami a preto veríme, že budeme mať dostatok času na vychutnávanie si zimných hôr.

Jana T.

Ahoj. Minulý štvrtok 9.2. bol chodník z Fač. sedla priam úžasný. :) Mačence som si dala až pod skalou... a naspäť som sa tou strminou bála, tak sme išli vrchom, poza skalu. Ale už to môže byť aj vyšmýkané po víkende. Pozri foto na KST.

Jajopajo

Ahojte, skúsim cez toto vlákno..., nemáte niekto aktuálnu znalosť, skúsenosť s podmienkami na Kľaku - chodníky zo sedla, z Fačkova, resp. hrebeň za Kľakom?
Štruktúra, konzistencia snehu, výška...?
Vďaka.

Daulagiri

Aha tušil som že toto môže byť tým dôvodom. Traverzy v snežniciach sú naozaj to najhoršie, tiež ich nemám rád, ale tu tuším neboli tie nepríjemné úseky až tak dlhé. Ale popísal si to presne, to hej.

Martin knor

Lebo ide o traverz strmeho svahu. Podla vsetkeho uzkym chodnikom.

Sneznice mas na velkej ploche, nemozes ich dat na hrany ako lyze. Takze by som tam poriadne namahal clanky a to nie v predozadnom, ale v bocnom smere.

Martin knor

Pekne. Ale ako pozeram na mapu, tak tou zltou z Uplazu by som na snezniciach nechcel ist :-?.

Daulagiri

Pavel vďaka za reakciu, bola to fakt pohodička.
Phali trvalo mi kým som to spísal, ale lepšie ako nikdy. To boli časy :-) Tie lúky na Žihľavníku pôjdem ešte dakedy obzrieť.

Phalike

Parádne spomienky Maťo, bol by som aj zabudol pomaly na tie parádne lúky na Žihľavníku a okolo Baby, tam to bolo ozaj parádne. Samozrejme aj ostatné časti ako prašanový zostup z Kľaku a obedové Skalky, ozaj je to super lokalita na takéto lemra túlačky ;)

Pafi

Krásne a pohodové putovanie, presne, ako to mám rád. Perfektné fotečky, ako vždy :o) Veľa zdaru!

Daulagiri

Maťo, Lúčanská Fatra mi učarovala v minulosti keď som šiel celú hrebeňovku a tak som sa tam rád vrátil aj v zime. Vzdialenostne je to pre niektorých jednodňovka, ale nám šlo hlavne o čistenie hlavy a pohodičku. Počasie neskutočne prialo.
Skalky a Žihľavník sú veľmi pekné úseky, oplatí sa vyčkať na priaznivé počko. Ten hrebeň z Úplazu do Ďurčinej si chcem prejsť aj vo vegetačnom období, snáď dakedy...
Javorinka je príjemná útulňa, spal som tam už tretí krát.

Tóno, vďaka, bola to taká lemra túra :-) Na jeseň som tam ešte nebol, raz sa určite nechám zlákať.

Tono

Pekne ste to chlapci dali, pekne. Ja mam toto prejdene len v lete a na jesen. Pozdravujem!

Matobee

Maťo pekné putovanie známymi aj menej známymi úsekmi Malej Fatry v dobrej spoločnosti. Pridal by som sa hneď. :-)
Cez Žihľavník som chcel pred pár týždňami prejsť aj ja. Ale na Úplaze som sa pre husté sneženie a biednu viditeľnosť nakoniec rozhodol, že pôjdem dolinou, po zelenej priamo do Rajca. Tento vami pekne zdokumentovamý hrebeňový úsek si nechám na inokedy, keď bude krajšie počasie.
Dík za krásne zábery najmä z okolia Kľaku a tiež sa mi páčia tie z lokality Skalky a Žihľavníka.
Tak v Javorinke ste mali veselo a rušno. Sranda, ja som pri nej priamo ešte nikdy nebol. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma