Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Pukanca do Vyhní v zime

Diskusná téma K článku: Z Pukanca do Vyhní v zime

Štiavnické vrchy ponúkajú širokú škálu turistických možností v každom ročnom období. Príjemný, stredne náročný terén spestrený niektorými exponovanými úsekmi, hustá sieť značených aj neznačených chodníkov a ciest umožňujú naplánovať si túru podľa vlastného gusta. Či už je to pešia turistika, skalolezectvo, cykloturistika, kempovanie, lyžiarska turistika alebo turistika so snežnicami na nohách. Stačí sa len pozrieť do mapy a vyraziť…

Sona

Na Uhliskách som sa učila na štátnice u kamarátky na chalupe, to boli časy... Večer sme v záhrade sledovali oblohu, bola tam taká nádherná, že by sa táto oblasť mohla pridať medzi parky nočnej oblohy.

Martin knor

Tieto oblasti som v zime este nenavstivil. Ale vcera som bol na prechadzke a 6 hodin som sa napriek snezniciam prepadaval 25-30 cm do snehu. (Zvysne 2 hodiny som kracal bez sneznic.) Predpokladal som, ze sneh po poslednom snezeni uz sadol, ale mylil som sa. Vybral som si prechadzku po zvazniciach iducu v zavetri hrebena, no nenapadlo ma, ze na ne vietor naveje tolko snehu.

PaliT

Veľmi príjemné čítanie ako vždy, tie informácie o masakre na Kerlingu ma prekvapujú. Je o tom v historických análoch viac?

Lipa pri Krížiku bola čerstvo zvalená v apríli 2019, časť stromu ešte stála. Ale vzhľadom na to sršnie hniezdo by som tam nechcel byť, keď to práve spadlo...

Inak link v článku je nesprávny, ukazuje miesto lipy na nejakú fotku z Roháčov.

Svatopluk Štěpánek

Pukanec, stredisko hrnčiarstva a baníctva je pekné vidiecke městečko s bohatou históriou. Na okolí je podľa plánu ne námestí celý rad náučných chodníkov k jednotlivým šachtám. Určitě sa tam vrátim.
Tu štartovné stúpanie nie je moc zaujímavé.

Pavel Forgáč

Desiatky krát prejdený chodník časť z neho aj minulý týždeň :). Ale to o tom vyvraždení osady som teda nevedel. Vďaka za nové info :).

Jjano

Pjekné, sú to aj pre mňa známe, takmer domáce chodníčky, chodníky a cesty, či už peši alebo na bicykli...

Hej, ísť bicyklom do Uhlísk a na Lachtiská je z ľubovoľnej strany iba za trest ... :-)

Daulagiri

Moje domáce Štiavnické, hmm ako ja to tu mám rád. V posledných rokoch ich začínam objavovať aj na bicykli.
Keď som šiel na bajku prvýkrát cez Uhliská nestačil som sa čudovať aká strmá je tá ulica pod s. Lachtriská, skoro som vypľul dušu :-)
Okolie Hodruše iba začínam spoznávať, nevedel som že sa tam dá ísť aj do bane, vďaka za tip. Planina na Kerlingu je krásna lokalita, tej lipy je škoda, som rád že som ju ešte stihol.
Pekné spomienky mi vyvolala táto túra Tóno a aj chuť opäť sem vyraziť, vďaka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov