Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zločin, trest a pokánie na nízkotatranskom hrebeni

Diskusná téma K článku: Zločin, trest a pokánie na nízkotatranskom hrebeni

Kedysi dávno, kdesi tam na pomedzí histórie a éry, čo nazývame vekom bájí našich životov, som absolvoval jednu dlhšiu púť. Pre mnohých nič mimoriadne. Bola to len klasická nízkotatranská hrebeňovka. Predtým a potom to prešli tisíce a tisíce iných. No v tej dobe som bol na tento, pre mňa výnimočný počin, patrične hrdý. A tak sú spomienky spomienkami a zážitky zážitkami, čo zostali akoby pevne vysekané do kamenných stránok môjho turistického denníka.

Martin knor

Skor to bude "kvalitou" toho obrazka :-(. Tusim to bolo fotene smenou.

Vladimír Kobza

Zelenú značku z Magurky na hrebeň Nízkych Tatier preložili v roku 1994 cez Mestskú horu mimo lavínového terénu a taktiež z dôvodu erózie na pôvodnom chodníku. V tejto súvislosti bol premiestnený aj TIM na hrebeni 800 m východne od Sedla Ďurkovej.

MisoB

Značku preložili zrejme kvôli lavinózmenu žľabu.

Martin knor

Svato, pozri sa na nohy. Medzi nimi je este jedna slecna :-).

Martin knor

Kosodreviny som si vlani uzil dost. Celkom rad chodim po jej konaroch, ale po hodine takej "jazdy" sa clovek citi ako na lodi a zacina stracat zmysel pre rovnovahu. A to je problem, lebo zacne stupat mimo vetvy :-(.

Ale pridavam obrazky z roku 1986. Na prvom je chata Magurka a na druhom by malo byt stupanie hore dolinou na hreben NT. V minulosti sla znacka tade, nie cez Mestsku horu.

Daulagiri

Tiež mám veľmi rád tieto nostalgické články, vďaka zaň. Vždy si pri nich zaspomínam na svoje turist. začiatky, ktoré sa síce konali až po roku 2000, takže až taký pravek to nieje, ale...
Často ľutujem že som tieto hory nestihol pred ich devastáciou.

Inak sa priznám že túto hrebeňovku stále nemám prejdenú na jeden šup, nechápem prečo.

Sona

Pekne.
Tie fotky by som si tiez pozrela.

Vladimir.

Matobee, fotky čo som zverejnil sú prakticky všetky čo mám. Fotil som len na jeden film. Krajinou pred zásahom podkôrnika a drevorubačov nepoteším. Možno iní pamätníci.

Pavel Forgáč

Tieto nostalgické články sú fajn :). Najmä tie fotky keď neboli Nízke Tatry ešte kôlňa na drevo. Šušťáky a flanelka už len dotvárajú danú dobu. A trenky nemajú chybu :D.

Osobne nikoho do ničoho nikdy nenútim. Sám viem aké je to nepríjemné, keď ma niekto do niečoho tlačí. Takže keď idem na túru s niekým som zmierený s tým, že to nebude túra podľa mojich predstáv. Ale aj o tom to je.

Peter61

Svaťo, s tými voľbami ...
V júni 2006 sme mali stretko na Sliezskom dome. Čať výletníkov to mala aj ako aklimatizačnokondičnú prípravu na výlet na KABKA3. Ja som bol jedným z organizátorov strtka, takže som si ani nevybavil voličský preukaz. Naši rekreanti v sobotu po túre zbehli voliť autami.
V nedeľu sme dali len taký odpočinkový Litvorový štít a napoludnie sme na múriku pred hotelom počúvali výsledky. Na pripomenutie : volby.sme.sk/…/vysledky.
Predvolali sme si šéfa výletu Patrika a navrhli mu, že nech zruší spiatočné letenky a vrátime sa až pred ďalšími voľbami.
svts.sk/1279-kaukazske-dobrod…
Ani sme netušili, že to všetko bude ešte horšie, ako sme očakávali.

Matobee

Skvelý článok a tie fotky sú úplne mega.
Ak by si mal viac, najmä z kráľovoholskej časti, rád by som si pozrel. :-)

TomXX

Super, že máš z toho fotky. Tie trenky boli tuším tvoje obľúbené :)

Svatopluk Štěpánek

Pani, ďakujem. To je neporiadne povrchné čítanie, moja chyba.
Pamätám voľby roku 1992, odvolil som v B.B., vyrazil z Hronca do Detvy, výsledky počul v akejsi krčme Detve. Prvá myšlenka bola "tak to je koniec". A smútok, smútok, smútok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov