Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Priečne sedlo, Široká veža a Strelecká veža

Diskusná téma K článku: Priečne sedlo, Široká veža a Strelecká veža

Prechod Priečnym sedlom (2309 m) je najťažšia značená túra v slovenskej časti Vysokých Tatier. Na tejto informácii panovala všeobecná zhoda, keď som pred piatimi rokmi začínal svoju tatranskú turistickú kapitolu. Zákonite išlo Priečne sedlo na samý koniec turistického plánovača. Odvtedy som sa trochu osmelil a prechod z Malej do Veľkej Studenej doliny ma začal lákať. Navyše pohľad do mapy priam vyzýva spojiť to s výstupom na susednú Širokú vežu (2464 m), ak to je schodné.

Martin knor

Parada. Mne tam pocasie nevyslo, vetrisko bol prisilny. Iba som vystrcil hlavu nad skaly a padal som het.

Inak, ked som videl ako ludia chodia do sedla, tak som si uz pred retazami dal na hlavu blembak.

Daulagiri

Opäť parádny článok s vynikajúcimi fotkami a popismi. Zaujal ma hlavne pohľad do hĺbky na Modré pleso - človeku sa fakt zatočí hlava. Aj pohľad na Ľadové štíty je veľkolepý.
Tá stokilometrová viditeľnosť je bonbónik.

Do Vysokých Tatier chodím málo a viacero trás ešte nemám prejdených. Cez Priečne sedlo som šiel tuším pred 18-timi rokmi, spomienky už odvial čas. Toto je veľmi inšpiratívny výstup, mal by som si to tam ísť pripomenúť.

Peter61

@ Jana ak kukneš na hiking.dennikn.sk/…/peto_novy… : je tam "Lovec výhľadov".
a FAKTY: " Dátum túry 2020 ".
Ja som napr.netušil, že ten kúsok skaly je Čubrina :-)
Síce nad hláškou "...najťažšia značená túra v slovenskej časti Vysokých Tatier" som sa pobavil, ale čo už, proti Gustovi žiaden dišputát.

Janabilesova

Krasne snimky a dobra viditelnost, ktora isto potesila. Vietor uz asi menej. Nemali ste vela ludi, aj to je pri Priecnom sedle velke plus. O uvazoch som nenasla zmienku, a tak spravne chapem, ze ste isli do Priecneho sedla klasicky, a teda nie cez ferratu? Dlhsiu dobu som v Tatrach nebola, na zaberoch z videa vyzeral byt vystup do Sedielka ciastocne spevneny, a tak to nie je cista sut ako kedysi. Pozitivne...

Dušan TRSTENSKÝ Ing.

Veľmi pôsobivá reportáž + vynikajúca FoTo dokumentácia s popiskami. Na svoje si príde aj laik-nelezec...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov