Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: České stredohorie - krajinou sopiek a havranov

Diskusná téma K článku: České stredohorie - krajinou sopiek a havranov

Pohorie ježatých kopcov s ďalekými výhľadmi do úrodných nekonečných labských rovín, dedinky s poetickými názvami, roztrúsené po krajine, opustené ľudské príbytky pod mohutnými korunami osamelých líp, vysoký výskyt hradných zrúcanín, prázdne tulácke cesty bez zákazov vstupu, tajomné lesné zákutia plné príbehov, pohorie s najmohutnejším prejavom sopečnej činnosti v Čechách… Opomínané, schované a zabudnuté v tieni známejších neďalekých Labských pieskovcov, Kokořínska a NP České Švajčiarsko – to je České stredohorie.

Daulagiri

České hory by som chcel spoznať trochu viac, tak ktovie možno sa raz dostanem aj sem, vďaka za tip Peter.

Joko

daulagiri - Určite sa oplatí zájsť nadýchnuť sa krajiny, ak má človek cestu okolo. Dalo by sa to prirovnať k našim Štiavnickým vrchom. Momentálne tam dosť úraduje kôrovec, ako v Lužických horách a vysekané planiny sú dosť depresívne. Našťastie sú to väčšinou zmiešané lesy. V čase pučiacej zelene to nebude snáď také smutné...
martin knor - tiež plánujem prejsť to lepšie, dať si na to aspoň štyri dni. A áno, niektoré slová sa akosi automaticky prepoja s lokalitou, roubenka je pekný príklad :)

Daulagiri

Môže to byť zaujímavá krajinka, väčšine Slovákom neznáma.
Inak tá fotka oslíka je super!!!

Martin knor

Ech, pozeram, nie z Teplic, ale z Mostu. Traca cez cele Ceske Stredohori :-).

Martin knor

Usek z Kalicha na Sedlo som siel pred 16 rokmi v aprili, ked som putoval z Teplic cez Usti nad Labem do Melnika. Pridavam 2 obrazky. V okoli som fotil vela nadhernych roubenych domov. (Slovo "drevenica" mi na ne volajako nepasuje.)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum