Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Českom 6: Krušné hory a Smrčiny

Diskusná téma K článku: Českom 6: Krušné hory a Smrčiny

Šiesta časť cesty Českom povedie ďalej po hrebeni Krušných hôr, kde mi dajú dosť zabrať nekonečné asfaltky a makadamové cesty. Navštívim aj veľa pekných miest, ako napríklad Vlčí jámy, Helenčiny vodopády a mnoho jazier, ktoré sú akoby prenesené niekde zo Škandinávie. Za mestom Kraslice prejdem do pohoria Smrčiny. Pohorie je trochu nevýrazné, ale z pekných lúk sa tu otvárajú ďaleké výhľady do vnútrozemia Česka a Nemecka.

Martin knor

To neviem. V kazdom pripade, takyto text mali na rube iba mapy Ciech. Na mapach Slovenska bolo geomorfologicke clenenie :-(.

Pavel Forgáč

Boro - tak tento článok som ešte nečítal alebo mi neostal v pamäti. Musím ho pohľadať:). Jeden známy má priateľku tiež ciganku a je to niečo také ako opisuješ ty. Keď som ju prvýkrát videl tak som bol veľmi prekvapený aká je pekná.

Matobee - som rád že sa ti články páčili:). Snáď to bude aj inšpirácia pre návštevu Česka :)

Martin knor - ďakujem za informácie. Vyrábajú sa tie mapy ešte aj dnes v takejto forme?

Boro

Pali,ešte som si spomenul na jednu našu príhodu. V r.2007 sme išli Cerovou vrchovinou (je o tom článok tu na webe) a v závere vandru sme stretli tzv. upratovaciu čatu z dedinky Šiatorská Bukovinka.Tvorila a ju skupina cigánských dievčat a žien a jeden "dozorca".Trochu sme si s ním pohovorili a chceli sme sa zhovárať aj s tými dievčatami, ale buď nám nerozumeli, alebo nechceli. Ale prečo to píšem. Tie cigánky boli úplne krásne baby. Úplne iné typy ako môžeme vidieť na Slovensku, takmer ako Indky. Fakt sme bolo z ich krásy úplne v šoku a rovnako ako ty, aj my sme zabudli si urobiť s nimi fotku. Dodnes to ľutujeme.

Matobee

Pavel opät parádne putovanie neznámymi krajmi Čiech.
Veľmi sa mi takáto jemne zvlnená krajina páči. Kráane zábery Mŕtveho jazera, pohlad z Klínovca, sponad Hřebečnej a Vlčí jámy.
Rozhodnutie putovať ďalej, klobúk dolu. Skvelé aj to najnovsie čítanie, ale priznávam, že sa najviac teším na Šumavu a kam si to až potiahol. :-)

Martin knor

Pavel, keby som mal tie informacie, co ponuka Wikipedia, tak by som tam ani nepachol. Na obrazok som odfotil informaciu zo zadnej strany mapy "Zapadoceske lazne". Na rube ceskych map byval opis atraktivnych miest. Preto som si kupil vsetky mapy tejto serie a na vsetkych som zadne strany precital :-). Potom som si podla toho robil plany vyletov.

Ale spomenul som si este na cosi, co som videl nedaleko. Na predmesti Sokolova v Tesoviciach, mali krcmu "U zlateho slunce", pricom nazov bol pre lepsiu nazornost doplneny obrazkom mesiaca! A hned pred tou krcmou som videl maleho psa ako sa sape na macku. Ta ho flegmaticky ignorovala, no mna napadlo, ze z tohoto vztahu moze byt povestny "mackopes" :-).

Pavel Forgáč

martin knor - to nepoznám :(. Ani som si to nevšimol na mape. Snáď niekedy nabudúce sa podarí. Ale ďakujem za tip :).

Martin knor

Je to cosi ako bahenne sopky. Vedie tade aj naucny chodnik na drevenych lavkach. Velmi zaujimave miesto.

Martin knor

Uf, ako si mohol vynechat Soos! Pre mna to bol jeden z cielov putovania okolo Ciech.

Najzaujimavejsie miesta z tych ktorymi si siel poznam (Vlci jamy som navstivil dokonca uz dvakrat), ale nesiel som tak blizko hranice, pretoze som si chcel pozriet vsetky mestske pamiatkove rezervacie pod horami. Je ich tam dost. Tiez som pocas svojho putovania nesiel na najzapadnejsi bod, ale na Trojmezi kus severnejsie. Na najzapadnejsi bod Ciech som sa vybral az peknych par rokov neskor. Obycajne som chodil na 3-5 dni okolo Velkej noci. 5 dni bola pre mna hranica, ked som dokazal davat +- take streky ako Ty, ale potom som musel mat dlhsi oddych. 22 dni v kuse je uplne iny level.

Daulagiri

Proste paráda, čo viac dodať. Zaujímavo vyzerajú niektoré tie dediny, ktoré sú na lúkach v obklopení lesa v pahorkovitej krajine.
A ten nápad, že si prišiel tam kam si chcel, do Ašu a len tak si sa rozhodol neskončiť, ale pokračovať je super. Asi si mal dosť veľkú časovú rezervu keď si si to mohol dovoliť.

Som zvedavý či si to potiahol juhom až späť na Slovensko...

Boro

Paľo, konečne si zasa tu. Úplne najlepšie čítanie za posledných 20 dní. Paráda, zasa si ma pobavil .

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum