Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Kôprovský štít

Diskusná téma Kôprovský štít

Ahojte, nebol niekto v posledných lavínových dňoch skialpovať na Kôprovský štít, cez Mengusovskú dolinu? Po Hincove plesá by to mohlo byť v pohode (predpokladám), skôr ma zaujíma cesta hore od nich, ako je to tam lavinózne. Neboli ste niekto?
Samozrejme, sledujem situáciu a viem, aká je situácia v horách.

Falcon666

Ďakujem za reakcie.
Zrejme som sa zle opýtal, ale nevadí, každá informácia dobrá.
Zaujímali ma postrehy niekoho, kto v tej lokalite reálne bol, či už pešo, alebo na lyžiach - také subjektívne zhodnotenie podkladu a podmienok.
Ako v mojom príspevku z Mlynickej doliny, kedy boli podmienky dosť biedne - málo snehu, ľadové dosky a veľa trčiacich skál. Pre skúsených zaujímavá túra, ale pre rekreantov som túru neodporúčal.
A to, že sa počko mení v horách každý deň a aj v priebehu dňa, tak to som už za tých pár rôčkov lezenia, VHT a skialpu zistil :-)

Lukas

Asi nevieš, ale situácia sa mení každým dňom. začiatkom týždňa bola 3 a asi ešte prašan. Potom teplo, povrch sa prehrial a v noci zamrzol na betón, tak dali 2. Dnes má pripadnúť okolo 5cm a pri silnom vetre, tak sa v sedle môže urobiť vankúš a bude to zase za 3. V sobotu asi ešte vydrží prašan, v nedelu sa zase roztopí. Nič z toho ale nemusí platiť pre to konkrétne miesto, tak ako ti má niekto poradiť aktuálny stav platný aspoň na ďalší deň?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma