Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fabova hoľa - zimný okruh zo sedla Zbojská

Diskusná téma K článku: Fabova hoľa - zimný okruh zo sedla Zbojská

Takmer na každý deň hlásia pre vysokohorské polohy prudký vietor. Lyžovanie pod Chopkom tak odkladáme na neurčito. Čo tak zatiaľ spoznať nižšie polohy? A ako prvá nám na um príde Fabova hoľa. Ani ďaleko ju nemáme, tak by sa patrilo zájsť do jej okolia. Mapa nám prezradí, že je možné cez jej vrchol absolvovať okruh. Poďme teda na výlet.

DoxaD

Dnešná túra na Fabovu zo Zbojsk, cesta prešlapaná, dole trošku ľad, od Kučelachu pribúda sneh, od 3 kopcov miestami do 5O cm, kalamitné stromy už temer všetky prepílené, cesta je veľmi pohodlná.
Stopy medveďa aj vlka.

Littleflower

vdaka za zastavenia.

ad daulagiri: smerom na vrchol Fabovky to nebolo take tragicke ako popisujes.

Martin knor

Paci sa mi obrazok Krivana. Take spilene stromy som uz tento rok videl. Vedla seba bola na jednom cervena znacka a na druhom znacka naucneho chodnika. Najvtipnejsie bolo, ze naucny chodnik bol "lesnicky" a znacili ho lesnici, nie znackari KST.

TomXX

Prikladám jedno foto z 2017, je to zo stúpania na Fabovu hoľu z Burdy.

Daulagiri

Všetky značky v masíve Fabovej hole už mám prejdené, stihol som to väčšinou v časoch keď tu boli lesy v ešte obstojnom stave.
Naposledy som šiel na Fabovu z Troch kopcov na Nový rok 2020, ale otočil som to, lebo bolo treba veľa preliezať a obchádzať a ja som mal málo času. Zrejme je to už lepšie, keďže v článku také problémy v tomto úseku nespomínate.
Tie výhľady na tatranské vrcholy sú super.
Mne sa páčili tie samoty pod hoľou, tie chcem ešte raz ponavštevovať.

FunTTomas

satelitHomer: v sedle Burda bolo v nedeľu 34 cm snehu.

Matobee

Kvietkovci príjemný článok v parádnom kraji s úžasnými zábermi. Páčia sa mi veľmi zábery od Vepra k Vepru a "Kráľovka" s Muránskou planinou.
Skvelé výhľadové počasie. To je radosť ísť.
Pripomenul som si aj trošku na svoju poslednú návštevu "Fabovky" 2.1.2021.

SatelitHomer

potreboval by som vedieť koľko snehu sa drží od 950m+ v blízkosti sedla Zbojská. ak sa niekto najde tak podmienky z posledného týždňa.
vďaka

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma